string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Selectie voor duel met Aberdeen FC is bekend.

Dinsdag 15 juli 2014 om 14:49

Trainer Erwin van de Looi heeft dinsdagmiddag zijn selectie bekend gemaakt voor de uitwedstrijd tegen Aberdeen FC. Deze bestaat uit zestien veldspelers en drie keepers. Aankoop Martijn van der Laan is niet op tijd fit en reist derhalve woensdagochtend niet mee naar de Schotse havenstad.

Van de eerste selectie blijven daarnaast om uiteenlopende redenen Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Henk Bos, Paco van Moorsel en Género Zeefuik in Groningen. Wieger Sietsma is voor de Europese wedstrijd in Aberdeen aangewezen als derde doelman en is derhalve stand-by in het geval er iets zou gebeuren met Sergio Padt of Peter van der Vlag, de nummers één en twee onder de Groningse lat.
Onverantwoord
Volgens Van der Looi was het onverantwoord Martijn van der Laan in de selectie op te nemen. “Martijn heeft liesklachten en we willen geen enkel risico nemen. Hij is sowieso al later bij de groep aangesloten en had bovendien een trainingsachterstand. We moeten er eerst voor zorgen dat Martijn helemaal fit is, we hebben immers een lang seizoen voor de boeg.”
Jarchinio Antonia, die afgelopen weekeinde nog ontbrak in FC Groningens laatste oefenwedstrijd voor het Europese uitduel in Aberdeen, trainde de afgelopen dagen mee met de groep. “Hoewel hij nog niet helemaal fit is”, stelt Van de Looi, “hebben we hem er graag bij en denken wij dat Antonia een rol kan spelen in Aberdeen.”
Wedstrijdselectie
De volledige wedstrijdselectie van FC Groningen voor de uitwedstrijd tegen Aberdeen FC ziet er als volgt uit:
Doel
Padt, Van der Vlag en Sietsma
Verdediging
Kappelhof, Botteghin, Burnet, Van Nieff, Magnasco en Hateboer
Middenveld
Kieftenbeld, De Leeuw, Chery, Lindgren en Hiariej
Aanval
Antonia, Hoesen, Kostic, Islamovic en Van der Velden

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard