string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Selectie volledig fit voor komende zondag.

Vrijdag 10 september 2010 om 14:14

FC Groningen-trainer Pieter Huistra heeft de beschikking over een compleet fitte selectie in de aanloop naar het thuisduel met FC Utrecht van zondagmiddag, aanvang 16.30 uur. De selectie van achttien spelers wordt pas zaterdag bekend.

Het is ruim drie seizoenen geleden dat de eerste selectie van FC Groningen compleet fit was in de aanloop naar een competitiewedstrijd. De langdurig geblesseerde Petter Andersson is weer volledig aangesloten bij de groep en ook Danny Holla heeft de groepstraining hervat. Hoe de samenstelling van ‘de achttien’ eruit ziet, wordt pas na de zaterdagtraining bekend.
Afgelopen week waren er nog wel wat kleine blessures bij de internationals. “Dusan Tadic heeft de tweede wedstrijd met Jong Servië laten schieten,” aldus Huistra. “En Tim Sparv kwam met lichte knieklachten terug van de duels met Finland. Maar beide spelers zijn vandaag (vrijdag – red.) fit gebleken. Het is dus een grote selectie met veel onderlinge concurrentie.”
Dat kwam donderdag tot uiting in de eerste ontmoeting met de groep spelers die tien dagen weggeweest was door interlandverplichtingen. “Het was een mooie clash. De interlandperiode duurde voor mijn gevoel wel erg lang. De spelers die tot dusver nog niet veel speelden, hebben in die periode tegen Jong Heracles hun kansen gehad en daarna in de wedstrijd tegen KV Mechelen. Het niveau binnen de selectie is duidelijk naar elkaar toe gegroeid.”
En dat alles met het oog op de voorbereiding op de wedstrijd tegen een directe concurrent, FC Utrecht. “Het is voor ons een goede graadmeter. Het is een ploeg en club die zich in dezelfde ontwikkelingsfase bevindt als wijzelf. Een club die vooruit wil, groeit en wil aanhaken. Die eerder naar boven kijkt dan naar beneden. Ik denk dat wij er zelf aardig voor staan. Het initiatief nemen, met zelfvertrouwen spelen en kansen creëren. Dat willen wij zondag weer laten zien.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’