string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Selectie via Corpus den Hoorn richting Den Haag.

Maandag 18 augustus 2014 om 11:48

De selectie van FC Groningen bereidt zich vanaf woensdag voor op het competitietreffen met ADO Den Haag op één van de nieuwe kunstgrasvelden op Sportpark Corpus den Hoorn. Het Eredivisieduel in de residentiestad wordt zondagmiddag vanaf 14.30 uur op dezelfde ondergrond gespeeld.

De uitlooptraining van de selectie van trainer Erwin van de Looi is maandag op het trainingsveld naast de Mediacentrale. Ook de Beloften werken daar nog een lichte training af ter voorbereiding op hun eerste competitiewedstrijd, vanavond uit tegen Jong N.E.C./FC Oss.
Cursisten
De hele dag zullen er cursisten van de cursus Coach Betaald Voetbal aanwezig zijn in Groningen. Zij hebben een zogenaamde praktijk-dag en komen een kijkje nemen in de keuken van de Trots van het Noorden. Tot de cursisten behoren onder anderen de voormalige internationals Mark van Bommel, Wim Jonk, Youri Mulder en Ruud van Nistelrooy.
Kunstgras
Vanaf woensdag tot en met zaterdag traint de selectie van FC Groningen dagelijks één keer op Corpus den Hoorn. Het trainingscomplex ondergaat momenteel een grootscheepse renovatie. Vanaf medio 2015 is het de bedoeling dat FC Groningen met al haar elftallen op het gerenoveerde sportpark gaat trainen. De eerste nieuwe kunstgrasvelden zijn inmiddels al aangelegd. Omdat ADO Den Haag haar thuiswedstrijden op kunstgras afwerkt, wil de ploeg van Van de Looi zich op dezelfde ondergrond voorbereiden op het competitietreffen van zondagmiddag in de residentiestad.
Afsluitende training
Vanaf woensdag zijn de dagelijkse trainingen op Corpus den Hoorn om 10.30 uur. De afsluitende training op zaterdagmiddag op Corpus is om 15.00 uur. Daarna vertrekken selectie en staf richting Den Haag. Zondagmiddag om 14.30 uur is vervolgens de aftrap van FC Groningens derde competitiewedstrijd van dit nieuwe seizoen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’