string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Selectie tegen Utrecht ongewijzigd; spelers doneren ook.

Vrijdag 16 december 2011 om 15:28

Trainer Pieter Huistra heeft zaterdagavond in het thuisduel van FC Groningen tegen FC Utrecht de beschikking over exact dezelfde achttien spelers als vorige week bij de uitwedstrijd tegen Vitesse. Zoals bekend staat dit competitietreffen volledig in het teken van Make-A-Wish Nederland. De spelersgroep en staf van FC Groningen heeft eveneens gedoneerd voor dit goede doel.

Huistra sprak tijdens het traditionele perspraatje voorafgaand aan officiële wedstrijden van ‘een goed gevoel’ na de 0-0 van een week eerder in Arnhem. “We hebben daar een stabiele wedstrijd neergezet en zeker na een aantal mindere uitvoeringen en resultaten waren we met elkaar wel tevreden over onze prestatie tegen Vitesse. In thuiswedstrijden wordt echter wat meer verwacht en willen dan ook verder naar voren spelen dan vorige week. De spelersgroep heeft vertrouwen en zin om het kalenderjaar 2011 op een goede wijze af te sluiten. Ik heb het idee dat de wedstrijd leeft. Het ziet er goed uit.”
Speciale wedstrijd
“Het wordt sowieso een speciale wedstrijd”, refereerde Huistra aan de aandacht voor de naamswijziging van Doe Een Wens Stichting Nederland in Make-A-Wish Nederland. “Het is niet alleen de laatste wedstrijd van dit jaar, het is ook een wedstrijd in het teken van Make-A-Wish. Een mooie stichting, een goed doel. Ook de spelersgroep en staf heeft een bedrag bijeen gelegd en wij zullen dit – in navolging van alle initiatieven en de reeds gedane donaties – overmaken aan Make-A-Wish Nederland.”
Wisselvallig
Over tegenstander FC Utrecht zei Huistra: “Het is wisselvallig wat ze doen, maar ik heb het idee dat ze steeds beter voor de dag komen.” Waarna de Groningse oefenmeester direct weer keek naar zijn eigen spelersgroep. Daarin ontbreken voor de wedstrijd van zaterdagavond (aftrap 20.45 uur) dezelfde namen als voor het duel met Vitesse: Koen van de Laak, Thomas Enevoldsen, Suk Hyun-Jun, Kees Kwakman, Emil Johansson en Jonas Ivens. Huistra verwacht hen bijna allemaal op dinsdag 3 januari weer op het veld bij de eerste training in het nieuwe jaar.
Oefenwedstrijd
De Uruguayanen Matias Jones en David Texeira mogen vanwege hun retourvlucht uit hun geboorteland, waar zij bij familie de feestdagen doorbrengen, een dag later aansluiten bij de trainingen. Op vrijdag 6 januari volgt, voor vertrek naar het trainingskamp op Tenerife, nog een oefenwedstrijd tegen Cambuur. Dit duel in Leeuwarden begint om 19.30 uur. Details over de kaartverkoop voor de Groningen-supporters voor dit oefenduel volgen na het weekend.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard