Selectie onder-23 nagenoeg rond voor 2018/2019

1 juni 2018

Trainer Alfons Arts van FC Groningen onder-23 blikt terug op het afgelopen seizoen en maakt een doorkijkje naar 2018/2019. Zijn selectie voor het nieuwe jaar is nagenoeg rond. In de voorbereiding krijgen vijf spelers van de onder-19 de kans zich in de kijker te spelen.

FC Groningen onder-23 eindigde afgelopen seizoen als nummer 5 in de Derde Divisie Zaterdag, drie plekken hoger dan in 2016/2017. “We hebben weer stappen gezet ten opzichte van het jaar ervoor,” zegt trainer Alfons Arts. “Als opleidingsteam zijn we vooral tevreden met het feit dat zes spelers hun debuut in het eerste elftal hebben mogen maken. En daarnaast hebben Jan Hoekstra en Gerald Postma ook al heel vaak met de eerste selectie meegetraind.”

Kans gemaakt
Over de uiteindelijke sportieve prestatie van het team is Arts nog kritisch: “We hadden langer om de bovenste plekken mee kunnen en moeten doen. We zijn in geen enkele wedstrijd weggespeeld en waren in de wedstrijden die we verloren meestal minimaal gelijkwaardig. Het missen van de vele mogelijkheden en kansen heeft ons opgebroken. Het is jammer dat we onszelf niet hebben beloond, anders hadden we kans gemaakt om aan de play-offs deel te nemen.”

Arts geeft Scheveningen meer kans op promotie naar de Tweede Divisie dan Jong Almere City FC en Jong FC Volendam. De oefenmeester kijkt al vooruit naar het volgende seizoen. “Het is na de play-offs nog even afwachten hoe de verdeling wordt, aangezien alle Jong-teams op de zondag verdwenen zijn. Vanaf maandag 25 juni gaan we weer aan de slag. Een voorbereiding van acht weken hebben we nodig om iedereen een schema op maat te geven. En op die manier optimaal aan de start te verschijnen van het nieuwe seizoen.”

Nieuwelingen
Het team is zo mogelijk nog ‘jonger’ dan in het afgelopen seizoen. Het vertrek van Joël Donald, Tim Waterink, Karim Abdulkarim, Robbert de Vos, Hampus Finndell, Kolbeinn Finnsson, Kasper Oldenburger en David Browne wordt opgevangen met vier nieuwelingen: Thijs Dallinga (FC Emmen), Kellian van der Kaap (Harkemase Boys), Matthijs Hardijk (Jong AZ) en Luuk Wouters (Willem II).

Jan Hoekstra, Ludovit Reis, Amir Absalem, Lars Kramer en Tom van de Looi maakten of maken definitief de overstap naar de eerste selectie. Michael Breij en Gerald Postma krijgen in de voorbereiding ook die kans. Pelle Boevink, Marijn Ploem, Tim Riksman, Daniel Bouman, Antonio Sefer, Antonio Manolache en Tim Freriks (reeds gedebuteerd) zijn blijvers in de onder-23. Jhurrey Margaritha en Martijn van Maastrigt komen zeker over van de onder-19.

Ontwikkeling
Tapmahoe Sopacua, Luka Prljic, Rano Burger, Mees Gootjes en Daniel van Kaam krijgen de voorbereiding de kans definitief hun plek in de onder-23 te verdienen en blijven daarnaast uiteraard speelgerechtigd voor de onder-19. Doelman Mats Roorda van onder-19 is geblesseerd en om die reden wordt mogelijk nog een extra keeper aangetrokken. Arts: “We verwachten weer een mooie individuele ontwikkeling bij alle spelers en daarnaast een groepsontwikkeling. Hopelijk kunnen we ook komend jaar weer jongens bij het eerste zien debuteren.”

Laatste nieuws