Selectie nieuwe Onder-12 compleet

20 mei 2022

De laatste vijf spelers van de nieuwe FC Groningen onder-12 voor komend seizoen hebben onlangs hun opleidingsovereenkomst bij de club getekend. Daarmee heeft de Opleiding de selectie voor de jongste lichting rond. De selectie komt binnenkort voor het eerst samen voor een uitgebreide kennismaking en eerste voorbereidingsperiode voordat de zomervakantie begint. 

Alle spelers die dit seizoen gaan instromen zijn afkomstig uit het verzorgingsgebied van FC Groningen en hebben het voorbije seizoen in de Voorselectie van FC Groningen getraind. “Het is het eerste team dat volledig afkomstig is vanuit de vernieuwde opzet van de Voorselectie,” vertelt hoofd voetbalontwikkeling onderbouw Byron Bakker. “Naast dat deze jongens met hun eigen team trainden en voetbalden, kwamen ze op uitnodiging van FC Groningen iedere week een trainingsmoment naar Sportpark Corpus den Hoorn.”
 
Alle spelers die zijn geselecteerd voor de Voorselectie hebben hiervan een langere periode deel uitgemaakt waardoor iedereen goed heeft kunnen wennen aan de manier van werken binnen FC Groningen. Bakker: “Door te werken met een Voorselectie en deze spelers die voor lijken te lopen in hun voetbalontwikkeling samen te voegen in één trainingsgroep krijgen we als club een beter beeld van de voetballers. Dat helpt de club in het daadwerkelijk selecteren van de spelers die uiteindelijk instromen binnen de Opleiding. We zijn er trots op dat onze jongste jeugdselectie wederom bestaat uit spelers afkomstig uit de regio.”
 
De selectie komt komend seizoen onder leiding te staan van trainer/coach/manager Jordi Biemolt. Ook Biemolt – al langere tijd betrokken bij de Opleiding onder meer als assistent-trainer – is afkomstig uit de regio en toegegroeid naar een functie als trainer/coach/manager. De selectie van FC Groningen onder-12 begint in juni en een toernooi in Volendam. Na een voorbereidingsperiode van meerdere weken is het zomervakantie en na de vakantie wordt toegewerkt naar een nieuw seizoen waarin wederom Twin Games worden gespeeld.
 
De nieuwe selectie van FC Groningen onder-12 bestaat uit de volgende twintig spelers.
Levijn Apotheker (k), Samuel Tarmelit (k), Mika Copinga, Jayson Westerhof, Osip Adelmeijer, Toban Magee, Paulus Jansen, Taylan Erdogan, Dex Scholte, Simon Luursema, Julian Huizinga, Bai Kanu, Jordi Jager, Niels de Witte, Pepper van Breukelen, Jason Balsters, Jowi van den Broek Humphrey, Christian Braam, Mike Feijer, Leff Elshot. 

JW202210239730

Laatste nieuws