string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Selectie nagenoeg fit voor zondag.

Vrijdag 06 augustus 2010 om 15:22

Trainer Pieter Huistra heeft voor zijn eerste wedstrijd in Euroborg een nagenoeg fitte selectie tot zijn beschikking. Van de eerste selectie nemen zaterdag vier spelers deel aan een toernooi met Jong FC Groningen.

De blessurelijst is beperkt tot slechts drie spelers: Petter Andersson (kruisband), Danny Holla (kuitbeen) en Brian van Loo (kuit). Andersson traint inmiddels alweer voor tachtig procent mee en Van Loo is ook teruggekeerd op het veld. Holla revalideert van het verwijderen van het plaatwerk op zijn gebroken been.
Van de eerste selectie gaan Michael Jansen, Jorrit Kunst, Jeffrey Rijsdijk en Darryl Lachman zaterdag mee met Jong FC Groningen naar een internationaal toernooi in Pijnacker. De overige spelers vormen samen met doelman Leonard Nienhuis de selectie voor komende zondag. Trainer Pieter Huistra maakte nog geen basiselftal bekend. “De concurrentie binnen de ploeg is groot. Het is duidelijk dat een aantal jonge spelers dicht tegen het elftal aan zit en zit aandient. Ze hebben aangetoond inzetbaar te zijn als er blessures of schorsingen zijn.”
Voor de hele selectie geldt dat de groep uitkijkt naar het eerste ‘echte’ duel. “Het is een wedstrijd waarin de adrenaline echt weer gaat stromen. Duels in de voorbereiding kunnen soms geruisloos verlopen. In een officiële wedstrijd gebeurt altijd wel wat. Ajax heeft drie van dat soort duels achter de rug. Zondag moeten wij er ook voor het grootste gedeelte staan.”
“In de voorbereiding hebben we met een goed ingespeeld team kunnen werken. Wij willen zondag ons eigen stempel op de wedstrijd drukken. En zoeken naar de uitdaging om Ajax rekening met ons te laten houden. FC Groningen zal brutaal voor de dag komen, niet bang zijn. En willen het initiatief nemen en punten pakken. Het liefste natuurlijk drie.”

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard