string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Selectie nagenoeg fit voor bekerkraker.

Woensdag 19 december 2012 om 14:21

De selectie van FC Groningen is nagenoeg fit in de aanloop naar de bekerkraker tegen Ajax van donderdagavond in Euroborg. Stefano Magnasco en Emil Johansson zijn er niet bij.

Magnasco kreeg in de eerste helft van Jong FC Groningen – Jong RKC Waalwijk afgelopen maandagavond een ‘tikkie’ en werd in de rust al gewisseld. Hij is donderdagavond niet inzetbaar. Ook Emil Johansson is niet wedstrijdfit. De Zweed ontbrak vorige week enkele dagen wegens ziekte en moet verder aansterken.
In de selectie is Mitchell Schet teruggekeerd. De vleugelaanvaller neemt de plek in van David Texeira, die niet bij de achttien zit. Ook Jonas Ivens, Filip Kostic, Suk Hyun-Jun, Matias Jones en Tom Hiariej bekijken de wedstrijd vanaf de tribunes in Euroborg.
Andere aanpak
Maaskant blikte vooruit naar de laatste wedstrijd van 2012, die voor het eerst dit seizoen in een volledig uitverkocht Euroborg zal worden afgewerkt. “Iedereen begrijpt waar het om gaat. We hebben een wat andere aanpak gehanteerd dan normaal. Daarvan was de besloten training op dinsdagmiddag een voorbeeld. Ook hebben we de analyse op een wat andere manier gedaan. Daarbij hebben we andere videobeelden gebruikt dan anders. Iedereen beseft het belang van de wedstrijd.”
Underdog
“Het is alles of niets. De tegenstander is beter, heeft meer individuele kwaliteit en meer ervaring om in grote wedstrijden onder druk te presteren. Maar voor ons is er de magie van die avondwedstrijd, de Europese wedstrijden die hier in Groningen gespeeld zijn, het bekervoetbal. Dat is wat we iedereen donderdagavond willen voorschotelen.”
“In de voorbereiding hebben we Celtic-Barcelona (2-1 – red.) als voorbeeld gebruikt. De groen-witte thuisclub kwam ook onder druk te staan, maar uiteindelijk werd het een waanzinnige menigte die in positief opzicht achter de club ging staan. Bij elke ‘tackle’ en elke meter grond waar om gevochten werd.”
Opportunistisch
“Aan ons is het om de eerste stimulans te geven en het hele stadion achter ons te krijgen. We moeten zorgen dat we bij hen in de zestien komen. En spelen met een zeker opportunisme. Als we het Ajax lastig willen maken, zullen we met meer diepte moeten spelen dan gebruikelijk en tempo maken. Welke elf spelers aan de aftrap staan? Spelers die op z’n Gronings tekeer kunnen gaan.” Morgenavond in de warming-up zal een uitverkocht Euroborg het gaan zien.”
“Dat we met meer diepte willen spelen is ook de reden dat we de voorkeur hebben voor Richairo Zivkovic boven David Texeira in de selectie. Met sfeer, strijd en passie willen we het Ajax dusdanig moeilijk maken dat wij morgenavond in de koker zitten bij de loting voor de kwartfinale. Als na de wedstrijd elf spelers aan het zuurstof moeten, nemen we die consequentie graag en stellen we zondag tegen Feyenoord elf andere spelers op!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’