string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Selectie nagenoeg fit in aanloop naar Feyenoord-thuis.

Vrijdag 22 november 2019 om 15:37

FC Groningen neemt het komende zondag, 24 november, thuis in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion op tegen Feyenoord. Het duel tussen de huidige nummers 9 en 10 van de ranglijst begint om 12.15 uur. Trainer Danny Buijs van FC Groningen kan beschikken over een nagenoeg complete selectie.

Na afloop van de voorlaatste training, vrijdagochtend op Sportpark Corpus den Hoorn, waren er nog twee twijfelgevallen richting de wedstrijd in de veertiende spelronde van de Eredivisie. Azor Matusiwa trainde de gehele week aangepast wegens een lichte blessure en Joel Asoro moest aan het slot van de training eerder naar binnen toen hij geblesseerd raakte bij het afwerken op doel.

Memisevic
Trainer Buijs lijkt op voorhand niet teveel te willen aanpassen aan de basiself van twee weken terug, toen Vitesse in Arnhem werd verslagen. Samir Memisevic staat mogelijk voor zijn rentree in de startopstelling en zou in dat geval een kandidaat zijn om de plek van Matusiwa over te nemen. “Ik denk dat hij er klaar voor is,” aldus de FC-trainer. “Hij heeft maandag bij Bosnië-Herzegovina gespeeld en gisteren (donderdag – red.) zijn de hechtingen uit zijn scheenbeen verwijderd. Als hij ook na de zaterdagtraining fit blijkt, dan speelt Samir.”

Advocaat
Tegenstander Feyenoord wist na de trainerswissel de afgelopen twee competitieduels in winst om te zetten onder leiding van de nieuwe trainer Dick Advocaat. “Het blijft een lastig tegenstander, ondanks het feit dat ze nu op de tiende plek van de ranglijst staan. Het wordt een zware wedstrijd, maar als wij zelf ons niveau van de vorige wedstrijden halen, kunnen we het hen zeer lastig maken. Als je kijkt naar de cv van Advocaat, zie je dat hij het altijd voor elkaar krijgt een team in een goede organisatie neer te zetten en vervolgens punten te pakken.”

Symbolisch
Zondagmiddag zal na de aftrap een minuut lang niet gevoetbald worden als een signaal van het gehele betaalde voetbal tegen racisme. Trainer Danny Buijs zou graag zien dat het niet bij die symbolische ene minuut blijft: “Als iedereen die zich er nu mee bezig houdt, zelf in zijn dagelijks leven of rondom sportwedstrijden ook zou optreden, dan moet er toch een grote meerderheid zijn om deze kleine groepering het zwijgen op te leggen. We leven in een volledig multiculturele samenleving en het is eigenlijk te gek voor woorden dat er nog steeds dit soort racistische incidenten plaatsvinden.”

Boost
FC Groningen deed in de afgelopen thuiswedstrijd tegen Willem II aan klantenbinding. “In de eerste helft tegen Vitesse hebben we ook weer redelijk tot goed gespeeld en daarna hebben we de wedstrijd over de streep getrokken. Het is fijn om te merken dat het stadion zondag goed gevuld zal zijn. Een goede wedstrijd van onze kant kan veel mensen een boost geven om vaker naar het stadion te komen!”

Bestel kaarten FCG-FEY

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard