string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Selectie krijgt langzaam maar zeker meer armslag.

Vrijdag 21 november 2014 om 15:22

FC Groningen hervat zondagmiddag de competitie met een topwedstrijd in eigen huis tegen koploper PSV. De Trots van het Noorden zag de langdurig geblesseerden Martijn van der Laan en Lorenzo Burnet gedurende de interlandperiode hun rentree maken in een oefenwedstrijd. Burnet is tegen PSV nog niet inzetbaar, Van der Laan zit hoogstwaarschijnlijk wel bij de wedstrijdselectie voor het duel in Euroborg, dat om 12.30 uur begint.

Naast linksback Burnet mist hoofdtrainer Erwin van de Looi de geblesseerden Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Henk Bos en Nick van der Velden tegen de Eindhovenaren. Verdediger Martijn van der Laan maakte vorige week woensdag in de oefenwedstrijd tegen Be Quick 1887 na lange tijd zijn rentree in het elftal. Afgelopen dinsdag speelde Van der Laan met de Beloften mee in een oefenwedstrijd tegen Jong Ajax.
Breder
“Martijn van der Laan heeft weer minuten kunnen maken en zit hoogstwaarschijnlijk bij de wedstrijdselectie,” aldus Van de Looi tijdens het traditionele perspraatje op vrijdag in Euroborg. “Zaterdag is er nog een afsluitende training en mits fit keert hij terug in de selectie voor de wedstrijd tegen PSV. Het is fijn dat de groep weer breder wordt en met de terugkeer van Van der Laan ook direct een kwaliteitsimpuls krijgt. Lorenzo Burnet traint weer grote delen mee met de groep en ook Nick van der Velden komt weer in de buurt van een rentree, dus dat is alleen maar mooi.” 
Laatste fase
Van der Laan is bezig aan de laatste fase in zijn revalidatie van een hardnekkige liesblessure. “Je ziet op de trainingen dat hij echt iets toevoegt en gemakkelijk de voetballende oplossingen vindt. Het is af en toe best lastig om rustig te blijven bij het nemen van beslissingen, maar hij is er lang uit geweest en dan moet je niet te veel risico lopen,” beargumenteerde de trainer de keuze om de linkspoot niet direct in de basisopstelling op te nemen.

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard