string(9) "claudebot"

‘Selectie gearriveerd in Zuid-Korea’.

Dinsdag 17 juli 2012 om 13:47

In de 388ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de jaarlijkse Open Dag van FC Groningen en neemt hij het programma door voor de komende week in Zuid-Korea.

“Afgelopen zondag hebben liefst 22.000 supporters van FC Groningen een bezoek gebracht aan Euroborg om de jaarlijkse Open Dag bij te wonen. Het was een prachtige dag waarop jong en oud konden kennismaken met de club en het stadion. Naast de vele medewerkers van de club, hebben maar liefst 120 vrijwilligers en tientallen sponsors van de club deze dag mogelijk gemaakt. Dit alles onder regie van het Organisatiebureau FC Groningen.”
Open Dag in cijfers
“Om een inzicht te geven in de omvang van de Open Dag is het aardig enkele getallen te noemen. Er werden 130 dranghekken gebruikt. Zo’n 9.000 mensen woonden om één uur de spelerspresentatie bij. Op zondag werden 85 seizoenkaarten verkocht. Liefst tienduizend elftalposters werden er uitgedeeld. Oud FC Groningen won met 11-1 van een team van supporters en sponsors.”
“Ook voor onze FC Groningen Junior Club waren er positieve cijfers. Liefst 112 nieuwe leden mochten er worden begroet. Er waren 240 deelnemers aan de verloting van tenues en er werden 62 Junior Club-tasjes verkocht. Ook werden nog eens 5.000 Groby-posters uitgedeeld aan de aanwezige leden. Zoals de bezoekers van Euroborg hebben kunnen merken, is de vloer van de omloop in Euroborg voorzien van een volledig nieuwe coating. Dit is de afgelopen weken uitgevoerd door SW Schilders.”
Delegatie
“Op dit moment zitten we een kleine vier weken voor de start van de competitie. De eerste selectie is gisteren (maandag – red.) afgereisd naar Zuid-Korea om deel te nemen aan het toernooi om de Peace Cup. Het is voor onze club een eervolle uitnodiging waar we graag op in zijn gegaan. Behalve een afvaardiging uit de directie en de Raad van Commissarissen behoort ook Essent tot onze delegatie, net als vertegenwoordigers van Dagblad van het Noorden, RTV Noord en Voetbal International.”
Diner
Woensdagavond zullen wij deelnemen aan het officiële welkomstdiner, dat een vast onderdeel is van de aanloop naar het toernooi. Donderdag vindt de eerste wedstrijd plaats tussen het Engelse Sunderland en het Zuid-Koreaanse Seongnam Ilhwa Chunwa. Een dag later, op vrijdag, is het de beurt aan FC Groningen dat het opneemt tegen Hamburger SV. Op zondag wordt in Suwon eerst het duel om de derde plaats en vervolgens de finale gespeeld.”
“Blijf via deze website en onze ‘social media’-kanalen Twitter en Facebook volledig op de hoogte van de ontwikkelingen in Azië. Volg @jdnijland op Twitter en ‘like’ FC Groningen op www.facebook.com/fcgroningen. Ook via www.twitter.com/orgbureau_fcg vindt berichtgeving plaats over de trip naar Zuid-Korea.”
Kaartverkoop
“In Euroborg gaan de voorbereidingen op de nieuwe competitie in volle hevigheid door. Op donderdag 26 juli houden we onze jaarlijkse persdag. Daarna volgen nog drie oefenduels in de provincie Drenthe, voordat we op zondag 12 augustus de Eredivisie starten met een uitwedstrijd tegen FC Twente. Een week later is Willem II in Euroborg de volgende tegenstander. Dan moet de verbouwing van het hoofdgebouw volledig zijn afgerond.”
“Voor het duel met Willem II is de vrije kaartverkoop inmiddels gestart via de bekende voorverkoopkanalen. Ook is het uiteraard nog altijd mogelijk seizoenkaarten te bestellen. Dit kan telefonisch, of door op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur langs te komen bij de Supportersbalie in Euroborg of door gegevens achter te laten via http://www.fcgroningen.nl/seizoenkaart/.”
Catalogus
“De jeugdafdeling is momenteel een paar weken gesloten, maar de Beloften zijn inmiddels aan hun eigen oefencampagne begonnen. Afgelopen vrijdag werd met 1-0 verloren bij Be Quick. Later volgen nog oefenduels met SC Veendam en WKE.”
“Tenslotte is de merchandise van de FC Groningen Fanshop weergegeven in de catalogus seizoen 2012/2013. Alle artikelen zijn inmiddels via onderstaande link te bekijken in de online versie van deze catalogus en bovendien te bestellen via http://shop.fcgroningen.nl/.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus