string(9) "claudebot"

Selectie fit voor ontmoeting met FC Utrecht.

Vrijdag 21 februari 2014 om 15:53

Trainer Erwin van de Looi kan aanstaande zondag beschikken over een compleet fitte selectie in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Of Nick van der Velden terugkeert bij de selectie, wordt rond de laatste training op zaterdagochtend bekend.

Trainer Erwin van de Looi blikte traditioneel op het vrijdagse perspraatje terug op de wedstrijd van het afgelopen weekend, thuis tegen Go Ahead. Hij gaf daarin nog uitleg over de eerste wissel die werd toegepast. “We merkten dat de wissel van Krisztian Adorjan wat negatieve reacties opleverde. Wellicht hadden mensen liever gezien dat Michael de Leeuw zou worden vervangen. Maar vaak spelen meerdere afwegingen een rol. Zo wisten we al dat Adorjan de negentig minuten sowieso niet zou kunnen volmaken. Hij speelde voor de tweede keer binnen vier dagen en we zagen dat we Go Ahead steeds minder onder druk konden krijgen.”
“Michael de Leeuw speelde in aanvallend opzicht niet zijn beste wedstrijden, maar zou juist in een nieuwe rol op het middenveld in verdedigend opzicht van waarde blijven. Go Ahead kreeg veel corners en de kopkracht van De Leeuw was daarbij welkom. Ook kregen we nog volop kansen op de tweede goal en daarbij blijft De Leeuw altijd gevaarlijk tot de laatste minuut. Dat een deel van het publiek op het moment van de wissel reageerde, vond ik overigens prima. We hebben alle opties goed overwogen binnen de trainersstaf en wij maken uiteindelijk die beslissing.”
FC Utrecht
Komende zondag om 12.30 uur speelt Groningen de uitwedstrijd tegen FC Utrecht dat als enige ploeg in de Eredivisie nog geen duel won in 2014. “We hebben ons een week lang kunnen voorbereiden op deze wedstrijd. FC Utrecht staat momenteel lager dan verwacht mag worden met de kwaliteiten die ze in huis hebben. Maar na 24 wedstrijden zal dat toch zeker ook zijn oorzaken hebben. Het is een ploeg met een meer dan gemiddeld goede aanval.”
“Ik verkocht dat Utrecht op ongeveer dezelfde manier zal beginnen als AZ dat onlangs tegen ons deed. Dit is voor hen een wedstrijd waarin ze punten moeten pakken. Wij zullen tot onze tanden bewapend moeten zijn en scherp en fel in de duels zijn. We moeten daar beter tegen bestand zijn dan uit tegen AZ en we kunnen dus kijken of we ervan geleerd hebben. Een 4-4-2-formatie is zeldzaam in de Eredivisie. Als wij het goed doen dan krijgen we mogelijkheden om te voetballen en kansen te creëren. We zullen mee moeten in de duels en het tempo. Als we dat allemaal voor elkaar krijgen, kunnen we zeker een gunstig resultaat boeken in Utrecht.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus