string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Selectie FC Groningen Scoort voor Gezondheid op Ameland.

Dinsdag 24 maart 2009 om 14:53

Afgelopen maandag 23 maart vond op Ameland de afsluiting plaats van het project Scoren voor Gezondheid. Tijdens een clinic onder begeleiding van de hele selectie van FC Groningen krijgen de ruim 200 deelnemende basisschoolleerlingen een diploma uitgereikt.

Zij hebben twintig weken gewerkt aan een gezonde en actieve leefstijl. Alle achttien Eredivisieclubs doen mee aan Scoren voor Gezondheid dat dit seizoen in totaal ruim 6.000 deelnemers telt. Voor de kinderen van de Ameland wordt het de tweede ontmoeting met hun idolen. Tijdens de eerste clinic, die in het najaar werd gehouden, ondergingen alle kinderen een fit- en gezondheidstest.

De kinderen tekenden tijdens die bijeenkomst ook een contract met de selectie van FC Groningen waarin zij verklaarden zich in te zetten voor een gezonde leefstijl: meer bewegen en gezonder eten. Zij hoeven het niet in hun eentje te doen. De afgelopen weken hebben zij op school verschillende activiteiten gevolgd die hen bewuster moeten maken van de noodzaak van sport en gezond eten.

“Iedere scholier weet wel dat een appel gezonder is dan een zak chips, maar in de praktijk is het voor velen toch lastig die appel te pakken”, zegt Koen van der Laak, speler van FC Groningen en al voor het derde jaar ambassadeur van Scoren voor Gezondheid. “We geven die kinderen op deze manier een duwtje in de rug. Door het contract en het persoonlijke contact met de scholieren is het voor met name de inactieve kinderen toch gemakkelijker te kiezen voor een partijtje voetbal in plaats van een computergame.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’