Selectie FC Groningen gearriveerd op trainingskamp in Spanje

9 januari 2018

De eerste selectie van FC Groningen is gisteravond, maandag 8 januari, in Spanje gearriveerd voor een trainingskamp van een week. De groep bestaat uit 25 spelers en twaalf stafleden. Het gezelschap vloog maandagmiddag met luchtvaartmaatschappij Transavia vanaf Schiphol naar Malaga en arriveerde in de loop van de avond in Sotogrande, gelegen onder Marbella.

Selectie en staf van FC Groningen verblijven er tot en met zondag 14 januari. Naast de dagelijkse trainingen, speelt de ploeg van hoofdtrainer Ernest Faber woensdag, 10 januari 2018, een eerste oefenwedstrijd. Tegenstander is dan Club Brugge. Het oefenduel wordt afgewerkt in Estadio Marbella en begint om 15.15 uur.
 
Lijstaanvoerder
Club Brugge is momenteel de trotse lijstaanvoerder in België, met na 21 competitieduels al 11 punten voorsprong op achtervolger Charleroi en liefst 13 op regerend landskampioen Anderlecht. Club – zoals de Bruggelingen in België kortweg worden genoemd – staat sinds dit seizoen onder leiding van de pas 39-jarige Kroatische trainer Ivan Leko, voormalig middenvelder van de club.

Tweede oefenduel
Zaterdagmiddag 13 januari staat een tweede oefenwedstrijd op de agenda in Spanje. FC Groningen treft dan om 17.00 uur Dynamo Dresden. Deze ontmoeting vindt plaats in Estadio Municipal de la Línea de Concepción, nabij Gibraltar. De Duitse club uit Dresden is met een 11de plek (18 speelronden, 23 punten) middenmoter in de Tweede Bundesliga.
 
Selectie
Op zondagochtend 14 januari vliegt het Groningse gezelschap terug naar Nederland. Het trainingskamp geldt als voorbereiding op de tweede competitiehelft die voor de FC begint met een uitwedstrijd tegen Willem II op zondag 21 januari. Ajdin Hrustic is als enige lid van de eerste selectie niet afgereisd naar Spanje. Hij bereidt zich met Jong Australië voor op het Aziatisch kampioenschap onder-23, later deze maand in China.

Vanuit Jong FC Groningen zijn zes spelers aangesloten bij de selectie: Jan Hoekstra, Lars Kramer, Tom van de Looi, Gerald Postma, Michael Breij en David Browne. De selectie werkte zondagochtend en maandagochtend al twee trainingen af op Sportpark Corpus den Hoorn.
 
Verslag
Via de diverse communicatiekanalen van de club zal medewerker Frank Veenhof verslag doen vanuit het trainingskamp van FC Groningen.

Dag 2 Sotogrande (4)

Laatste nieuws