string(9) "claudebot"

‘Selectie en staf weer present bij G-Toernooi in Glimmen’.

Dinsdag 06 oktober 2015 om 14:21

In de 549ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitwedstrijden tegen Braga en Vitesse, kijkt hij vooruit naar de komende interlandperiode met daarin een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam en kondigt hij het G-Toernooi in Glimmen aan.

“We hebben sportief gezien een zware week achter de rug. Hoewel we hadden gehoopt met een resultaat weg te komen uit Braga heeft de 1-0 uitslag in het voordeel van de Portugezen nergens in Europa de wenkbrauwen doen fronzen. In de openingsfase werden we overlopen door Braga, maar na een tactische ingreep van de technische staf bleven we tot de allerlaatste seconden in de wedstrijd. Je hebt dan een beetje geluk nodig om met een remise van het veld te stappen en dat zat er net niet in.”
Positief
“Positief aan de trip naar Portugal waren onze supporters. De circa 650 fans van FC Groningen hebben zich op een geweldig positieve en enthousiaste wijze gemanifesteerd in Braga. In een zeer gemoedelijke sfeer werd in het centrum van de stad naar de Europa Leaguewedstrijd toegeleefd en ook in het gastenvak bleef de stemming negentig minuten lang uitstekend. Nogmaals; jammer dat we dit niet met een resultaat op het veld hebben weten te bekronen.”
Geen geluk
“In Arnhem hadden we afgelopen zondag een uur lang zicht op een resultaat tegen Vitesse. Zeker in de eerste helft hadden we een aantal uitstekende kansen, waarbij we tot twee keer toe het houtwerk teisterden. Daarbij hadden we geen geluk. Na de tweede tegentreffer en zeker na de snel daaropvolgende 3-0, was de wedstrijd in het Gelredome gespeeld. Dat de eindstand uiteindelijk nog opliep naar 5-0 was pijnlijk. Het was lang geleden dat we met een dergelijke oorwassing van het veld stapten en dat voelde heel beroerd.”
Energie tanken
“De komende periode krijgt het gros van de selectie de mogelijkheid de accu weer op te laden en door middel van rust nieuwe energie te tanken. Vanwege de interlandperiode is er komend weekeinde namelijk geen clubvoetbal. Spelers en staf hebben van vrijdag tot en met zondag vrijaf om toe te kunnen werken naar een nieuwe periode van drie weken met daarin opnieuw zeven officiële wedstrijden.”
Internationals
“Dit geldt niet voor de internationals binnen onze selectie. Hans Hateboer en Mimoun Mahi melden zich vanavond (dinsdag – red.) bij de selectie van Jong Oranje. Zij spelen zondagmiddag in Nijmegen de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Slowakije. Het FC-duo treft in dat duel mogelijk ploeggenoot Albert Rusnak. Hij heeft zich in Slowakije gemeld voor twee EK-kwalificatiewedstrijden, te beginnen donderdagavond thuis tegen Jong Cyprus.”
“Simon Tibbling werd geselecteerd voor een tweetal EK-kwalificatieduels van Jong Zweden. De middenvelder van FC Groningen meldde zich vanwege vermoeidheidsverschijnselen af bij de Zweedse bondscoach voor het eerste duel, vrijdag thuis tegen Jong Estland. Zaterdag is er opnieuw contact en wordt er bekeken of Tibbling wellicht wel inzetbaar is bij de wedstrijd tegen Jong Spanje, volgende week dinsdag in Santa Cruz.”
Oefenduel
“De overgebleven selectiespelers oefenen voor het vrije weekend nog tegen Sparta Rotterdam. Omdat we een brede selectie hebben en tot nu toe niet alle spelers in aanmerking zijn gekomen voor evenveel speelminuten, hebben wij met name voor deze groep het oefenduel met de Rotterdamse club, uitkomend in de Jupiler League, georganiseerd. De wedstrijd wordt donderdagmiddag om 14.00 uur gespeeld op Sportpark Corpus den Hoorn en de toegang hierbij is gratis.”
G-Toernooi
“Voor die tijd staat een jaarlijks terugkerend hoogtepunt op de activiteitenkalender. Morgen (woensdag – red.) wordt namelijk voor de twaalfde keer het G-Toernooi gehouden. Spelers en staf van FC Groningen begeleiden vanaf 14.30 uur op Sportpark de Groenenberg in Glimmen tien teams van negen deelnemende clubs. De door ons geadopteerde G-voetbalclub Kids United is met twee teams vertegenwoordigd. Om 16.20 uur staat de finale om de FNV Bouw Bokaal gepland.”
“Maar het allerbelangrijkste tijdens het G-Toernooi is natuurlijk het plezier. Spelers en staf van FC Groningen maken voor de begeleiding van deze prachtige sportieve middag graag tijd vrij. Het G-toernooi staat traditiegetrouw onder de bezielende leiding van Egge Knol en hij wordt daarbij geassisteerd door studenten van het Alfa-college.”
Opening
“Met de mededeling dat ondergetekende zaterdagmiddag de officiële opening zal verrichten van het Hamelhuys – een inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten in Stad – besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus