Selectie en staf gepresenteerd tijdens Open Dag

28 juli 2019

De vernieuwde selectie en staf van FC Groningen is zondagmiddag tijdens de jaarlijkse Open Dag van FC Groningen officieel gepresenteerd aan het publiek. Eén voor één werden de spelers door stadionspeaker Jan Wildeman onder groot applaus op het podium geroepen in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Mo El Hankouri was de eerste speler die na mascotte Groby het applaus en gejuich in ontvangst mocht nemen en aanvoerder Mike te Wierik sloot uiteindelijk de rij van spelers. De talenten die vorig seizoen nog actief waren in de opleiding; Daniël van Kaam, Thijs Dallinga en Tapmahoe Sopacua werden op een speciale manier gepresenteerd. Het drietal arriveerde in een Mercedes cabrio bij het podium.

Drietal in cabrio

Klaar voor
De technische staf kwam na de spelersgroep gezamenlijk het podium op waarna presentator Frank Veenhof hoofdtrainer Danny Buijs vroeg hoe de ploeg ervoor staat. “We hebben hard gewerkt en mogen tevreden zijn. Ik denk dat we klaar zijn voor volgende week en willen dit jaar goed voetbal laten zien en veel goals maken.” Ook captain Mike te Wierik is enthousiast over het team: “Het ziet er allemaal goed uit en we hebben een paar echte aanwinsten erbij gekregen.”
 
Eén van die aanwinsten is Charlie Benschop. De aanvaller merkte direct dat hij populair is. Door het gejuich bij de aankondiging van de spits en de handtekeningenjagers direct daarna, voelt Benschop zich meteen thuis in Groningen. “Mijn gevoel is heel positief. Ik heb nog niet veel van de stad gezien, maar dat komt nog wel. Het is top om vandaag zoveel fans te zien. Ik hoop dat ik veel doelpunten ga maken voor FC Groningen.”

Benschop komt podium op

Ook een andere nieuweling, Bart van Hintum, is tot op heden zeer positief over de club. De ervaren verdediger gaf aan onder de indruk te zijn van de trainingsfaciliteiten in het TopsportZorgCentrum. “Dat heeft de club goed voor elkaar en daar kan ik prima mijn ei kwijt. We gaan er gezamenlijk een mooi seizoen van maken.”
 
Trukendoos
Hoogtepunt tijdens de presentatie was de trukendoos van Mo El Hankouri. De aanvaller boezemt menig verdediger in de Eredivisie angst in, vroeg om een bal en liet zijn skills zien op het podium. De ‘oooh’s’ en ‘aaaah’s’ rolden van de tribune.

El Hankouri loopt uit tunnel

Spits Kaj Sierhuis werd ook aan de tand gevoeld. De aanvaller kwam vorig jaar in de winterstop naar Groningen en trainde de laatste weken voor het eerst een gehele voorbereiding mee met FC Groningen. “Dat is lekker want zo kun je wat langer aan elkaar wennen. Ik denk dat we een mooie vaste kern hebben. We hebben afgelopen seizoen een goede tweede seizoenshelft gespeeld en willen die lijn graag voortzetten.”
 
Hoofdsponsor
Het laatste woord was aan Frans Davelaar, directeur van hoofdsponsor Office Centre. De nieuwe hoofdsponsor had een verrassing voor de aanwezige fans van FC Groningen. Verschillende spelers schoten ballen en nieuwe shirts de tribune in. “Dat was een ‘dank je wel’ vanuit Office Centre. We zijn super trots om hier te zijn en gaan er samen met iedereen een fantastisch seizoen van maken.”

Laatste nieuws