string(9) "claudebot"

Selectie en beker bij finale FC Groningen Buurt Battle.

Woensdag 06 mei 2015 om 12:37

Donderdag 7 mei is op Sportpark Corpus den Hoorn de finale van de FC Groningen Buurt Battle 2015. Dit is de afsluiting van een acht weken durend project. Spelers en staf van de eerste selectie van FC Groningen zullen aanwezig zijn bij de finale, die om 14.00 uur begint en tot 17.00 uur duurt. En natuurlijk nemen zij de KNVB beker in hun kielzog mee.

De FC Groningen Buurt Battle is één van de vele maatschappelijke projecten van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Met de FC Groningen Buurt Battle zet FC Groningen zich samen met haar partners in voor het bevorderen van de sociale samenhang, de ouderbetrokkenheid, de gezondheid en het terugdringen van overlast. Daarnaast zijn normen en waarden en sportparticipatie belangrijke aspecten binnen het project. Na de editie van vorig jaar is het project uitgerold van tien naar vijftien wijken.
De afgelopen acht weken lag de uitvoering van dit project in handen van professionals van de verschillende wijken. De deelnemers hebben trainingen ondergaan en buurtbijdrages uitgevoerd. Hiermee hebben ze individueel punten verdiend. De deelnemers met de meeste punten nemen met hun wijkteam deel aan de finale op donderdag 7 mei.
VIP-arrangement
Elke wijk levert één of twee teams, die zullen strijden tegen de andere wijken. Tijdens de finaledag worden de wijkteams gecoacht door de trainers en spelers van de eerste selectie van FC Groningen. Uiteindelijk zal er per leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar één winnend team komen, dat een VIP-arrangement wint voor de competitiewedstrijd van aanstaande zondag: FC Groningen –  PEC Zwolle.

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

22 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus