string(9) "claudebot"

Selectie Denemarken vrijdag bekend.

Donderdag 27 mei 2010 om 15:43

Thomas Enevoldsen speelt vanavond, donderdag 27 mei, met Denemarken een oefeninterland tegen Senegal. Vrijdag wordt de definitieve WK-selectie bekend gemaakt door Morten Olsen, de bondscoach van zijn vaderland.

Keeperstrainer Ruud Hesp won woensdag met het Nederlands Elftal de eerste voorbereidingswedstrijd voor het WK in Zuid-Afrika. In het Duitse Freiburg werd Mexico met 2-1 verslagen. Op dinsdag 1 juni is de volgende oefenwedstrijd tegen Ghana.

Denemarken oefent vanavond in Aalborg tegen Senegal. De definitieve WK-selectie wordt vrijdag bekend gemaakt. Op 1 juni wordt in Zuid-Afrika de volgende oefeninterland tegen Australië afgewerkt.

De selectie van Slovenië voor het WK is afgelopen weekend teruggebracht van dertig naar 26 spelers. FC-topscorer Tim Matavz heeft die eerste schifting doorstaan. De definitieve selectie wordt volgende week bekend gemaakt door bondscoach Matjaz Kek. Op vrijdag 4 juni volgt een oefeninterland met Nieuw-Zeeland.

Behalve de (mogelijke) WK-gangers zijn er nog twee FC’ers actief in oefeninterlands. Tim Sparv verloor afgelopen vrijdag met Finland van Estland en komt komende zaterdag nogmaals in actie in Polen. Andreas Granqvist speelt met Zweden komende zaterdag en woensdag achtereenvolgens tegen Bosnië en Wit-Rusland.

Tenslotte is er nog zomerse activiteit voor Leandro Bacuna. Hij plaatste zich onlangs met Oranje onder-19 voor het EK in Frankrijk dat in de tweede helft van juli zal worden afgewerkt.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus