Seizoenkaartverkoop in lijn met vorig jaar

23 mei 2013

De seizoenkaartverkoop van FC Groningen voor het seizoen 2013/2014 ligt in lijn met die van vorig jaar. Het aantal verlengingen, opzeggingen én nieuwe aanmeldingen komen overeen met de cijfers van een jaar geleden op hetzelfde meetmoment. Dit betekent dat wanneer deze lijn zich doorzet, het aantal verkochte seizoenkaarten in Euroborg op hetzelfde niveau zal liggen als vorig jaar.

FC Groningen is dan ook niet ontevreden over deze cijfers. “De aantallen komen overeen met het beeld van vorig jaar, dus dat stemt ons wel tevreden”, aldus algemeen directeur Hans Nijland. “We hebben tot nu toe 1.400 opzeggingen en wat ons betreft is elke opzegging er één te veel. Daar staat echter tegenover dat we ook al weer vijfhonderd nieuwe aanvragen binnen hebben en met de reeds verlengde kaarten komen de totale aantallen overeen met het meetmoment van vorig jaar rond deze tijd.” Reactie
FC Groningen heeft nog altijd geen reactie gekregen van een groot aantal seizoenkaarthouders, dat er mogelijk vanuit gaat dat hun kaart automatisch wordt verlengd als er geen actie wordt ondernomen. In het verleden was dit het geval, maar sinds vorig jaar is het door gewijzigde wetgeving noodzakelijk zelf actief de seizoenkaart te verlengen. “Het zou vervelend zijn als mensen deze boodschap niet meekrijgen”, vertelt Nijland, “want vanaf zaterdag 1 juni starten wij met de vrije verkoop van seizoenkaarten en mensen die deze week niet reageren raken dan hun eigen plek mogelijk kwijt, terwijl ze dit niet willen. Tijdens de afgelopen twee bel-avonden met seizoenkaarthouders, hebben we nog diverse supporters aan de lijn gehad, die niet op de hoogte waren van de veranderde regelgeving en er dus vanuit gingen dat hun kaart automatisch zou worden verlengd indien zij geen actie zouden ondernemen. Dit is dus niet het geval en derhalve is het van groot belang die boodschap bij de mensen tussen de oren te krijgen.”

Laatste nieuws