string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Seizoenkaartenverkoop in volle gang; vol stadion lonkt’.

Dinsdag 05 juni 2012 om 12:46

In de 382ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op de laatste stand van zaken met betrekking tot de seizoenkaartenverkoop, meldt hij de verrichtingen van de internationals en kijkt hij vooruit op de activiteiten van deze week.

“In deze periode gaat in de media de meeste aandacht uit naar het naderende Europees kampioenschap voetbal in Polen en Oekraïne. Omdat onze nieuwe trainer Robert Maaskant kennis heeft van het Poolse voetbal en het land en hij succesvol werkzaam is geweest bij Wisla Krakow, in de stad waar het Nederlands elftal tijdens Euro 2012 zal verblijven, is hij dezer dagen gast aan tafel bij het programma Studio Sportzomer van de NOS. Daarna zal Maaskant zich in alle rust gaan voorbereiden op zijn start in Groningen, op zondag 24 juni. Hij heeft zijn werkzaamheden bij Texas Dutch Lions in de Verenigde Staten inmiddels beëindigd.”
Internationals
“Naast keeperstrainer Ruud Hesp van Oranje en Nicklas Pedersen, die deel uitmaakt van de EK-selectie van Denemarken, zijn er nog twee internationals actief. Vanavond (dinsdag – red.) treden Leandro Bacuna en nieuweling Género Zeefuik aan tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Bulgarije. Dit duel, dat om 19.00 uur begint en in Maastricht wordt gespeeld, is vanaf 18.30 uur live te zien op RTL7. Dusan Tadic speelt met Servië vanavond een oefeninterland tegen Zweden. Afgelopen weekeinde beëindigde Tim Sparv het seizoen met Finland tijdens de na strafschoppen verloren finale om de Baltic Cup tegen Letland.”
Herdenkingsdienst
“Vanmiddag (dinsdag – red.) zal een afvaardiging van FC Groningen aanwezig zijn bij de herdenkingsdienst van Tjip Teenstra. De voormalige vice-voorzitter van de club overleed vorige week op 78-jarige leeftijd. Teenstra was zo’n dertig jaar in diverse functies actief voor FC Groningen en tevens een actieve vrijwilliger in de noordelijke scheidsrechterswereld.”
Klankbordgroep
“Vanavond (dinsdag – red.) komt de Klankbordgroep weer bijeen in Euroborg. Dit adviesorgaan met afgevaardigden van diverse supportersgroepen, sluist gevraagd en ongevraagd signalen, die leven onder het publiek, door richting de club en treedt ten minste drie keer per seizoen in overleg met directie en management van FC Groningen.”
“Op de agenda staan deze keer onder meer de invulling van het randprogramma rondom de eerste training op zondag 24 juni in Haren – mede op verzoek van de supporters willen wij voortaan bij de eerste training meer cachet gaan geven aan de start van het nieuwe seizoen – het clublied en het oefenprogramma. De uitkomsten van de bijeenkomst zullen zoals te doen gebruikelijk weer gecommuniceerd worden via deze website.”
Seizoenkaarten
“Vandaag (dinsdag – red.) is gestart met de verkoop van seizoenkaarten aan mensen op de reservelijst, die hiervoor een persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen. Tot en met zaterdag – wat een extra verkoopdag is – kunnen meer dan vijfhonderd supporters met voorrang een nieuwe vaste plek in Euroborg uitzoeken. Opgeteld bij de honderden aanmeldingen van mensen, die vanaf komend seizoen een seizoenkaart in ons stadion willen hebben, verwachten wij ook in het seizoen 2012/2013 nagenoeg al onze thuiswedstrijden voor een vol huis te spelen.”
“Volgende week dinsdag, 12 juni, starten wij met de vrije verkoop van beschikbare seizoenkaarten. Als de voortekenen niet bedriegen, zal er volop belangstelling bestaan voor een vaste plek in Euroborg. Belangstellenden kunnen zich vanaf dinsdag 12 juni melden bij de Supportersbalie, die vanwege de verbouwing van ons hoofdgebouw tijdelijk is gevestigd in de Fanshop, op de hoek van Euroborg bij ingang 1 van het stadion.”
Het Groene Lintje
“Vanavond (dinsdag – red.) reikt GroenLinks Groningen Stad voor de tweede keer het Groene Lintje uit aan ondernemende vernieuwers. Een groen lintje staat symbool voor creatieve en vernieuwende initiatieven, die zich richten op duurzaamheid, groene leefomgeving en nieuwe energie. FC Groningen is één van de drie kandidaten voor het Groene Lintje, dat door het hele land plaatsvindt en zich concentreert op de Wereldmilieudag, vandaag dinsdag 5  juni. Commercieel directeur Robbert Klaver zal de club vanavond vertegenwoordigen bij de bijeenkomst, die wordt gehouden in de Energy Valley Topclub in Euroborg.”
FC Groningen Junior Club
“Morgen (woensdag – red.) vindt op Sportpark Corpus den Hoorn de eerste van drie clinics voor nieuwe E-pupillen plaats. Om 14.00 uur gaan rond de 130 gescoute spelers, inclusief keepers, laten zien wat ze in huis hebben. Bij de clinic zijn onder meer vertegenwoordigers van de Fanshop en de FC Groningen Junior Club aanwezig.”
“Donderdag zijn de jongste leden van de Junior Club tussen 10.00 uur en 12.00 uur welkom in Kinderpartycentrum Apekooi. Kinderen in de leeftijd tot en met 4 jaar zijn van harte uitgenodigd om te komen spelen. Leden kunnen zich tot en met morgen (woensdag – red.) opgeven via juniorclub@fcgroningen.nl.”
Organisatiebureau FC Groningen
“Afgelopen zaterdag heeft www.organisatiebureaufcgroningen.nl het 30-jarig jubileumfeest voor het personeel van voormalig hoofdsponsor en huidig sponsorrelatie Noordlease in Autoborg georganiseerd. Tijdens het zeer geslaagde feest waren er optredens van Funny Piano’s, Niek Boes, Lois Lane, 2 Brothers on the 4th Floor, Tim en Faab en Frans Bauer. De catering was tijdens dit jubileumfeest in handen van Euroborg Horeca.”
Peace Cup
“Overigens zal Jepko van Roon van Organisatiebureau FC Groningen vanaf zondag een werkbezoek brengen aan Zuid-Korea ter voorbereiding op de deelname van FC Groningen aan de Peace Cup, in juli. Tijdens het verblijf in het land van onze spits Suk Hyun-Jun zal de ploeg van trainer Robert Maaskant twee wedstrijden spelen.”
“Het eerste duel is op vrijdag 20 juli tegen het Duitse Hamburger SV. Een dag eerder nemen Seongnam Ilhwa Chunma FC en Sunderland AFC uit Engeland het tegen elkaar op. Beide duels beginnen om 12.30 uur Nederlandse tijd (19.30 uur lokale tijd). Op zondag 22 juli begint het duel om de derde plaats om 9.30 uur Nederlandse tijd (lokaal 16.30 uur) en de finale opnieuw om 12.30 uur (19.30 uur in Zuid-Korea).”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’