string(9) "claudebot"

Seizoengids uitgereikt tijdens bijeenkomst Amateurconvenant.

Dinsdag 24 september 2013 om 13:31

De themabijeenkomst van het Amateurconvenant was maandagavond een groot succes. Zo’n 130 bestuursleden van 44 verschillende convenantpartners waren aanwezig bij deze interactieve avond.

Tijdens deze bijeenkomst passeerden diverse pijlers van het Amateurconvenant de revue. Na het welkomstwoord van commercieel directeur Robbert Klaver van FC Groningen en de introductie over de kansen voor elke club binnen het Amateurconvenant werden diverse initiatieven van zowel FC Groningen als enkele amateurclubs besproken.
Maatschappelijk betrokken
Manager maatschappelijke projecten Mick Duzink ging uitgebreid in op de Make-A-Wish Competitie. “Amateurclubs kunnen geld inzamelen voor de stichting Make-A-Wish Nederland. De amateurclub die het meeste geld inzamelt voor, mag een wedstrijd tegen FC Groningen spelen. De nummers 2 en 3 in de Make-A-Wish Competitie winnen een voetbalclinic. FC Groningen ondersteunt iedere deelnemende club met een deelname pakket.”
Social media
Tijdens de avond kwam ook Jan Hovenkamp namens VV Actief aan het woord over social media binnen deze dorpsclub. Hij vertelde  trots over de succesvolle initiatieven die de club onderneemt op bijvoorbeeld Twitter. Edwin Froma (marketeer FC Groningen) bevestigde de kansen van social media met enkele voorbeelden  binnen FC Groningen.
Kennisdeling
De tweede helft van de bijeenkomst stond in het teken van kennis delen.  Er werden zeven kennistafels gecreëerd begeleid door  gesprekleiders van FC Groningen. Voorbeelden van voetbalclubs werden gedeeld en dat leidde tot interessante discussies.  Tijdens de borrel na afloop werden discussies nog volop voortgezet.
Seizoengids
Het eerste exemplaar van de Seizoengids ‘Trots op het Noorden’ werd uitgereikt aan David Woortman (vice-voorzitter van KNVB district Noord).  Als oud bestuurslid van  convenantpartner v.v. SGV haalde hij in 2012 met die club 12.500 euro op voor stichting Make-A-Wish Nederland. Alle aanwezigen kregen na afloop van de bijeenkomst meerdere exemplaren van de Seizoengids mee naar huis.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus