string(9) "claudebot"

‘Seizoen bekronen met topprestatie’.

Dinsdag 16 mei 2017 om 14:45

In de 630ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de slotdag van de competitie, kijkt hij vooruit naar de play-offs en kondigt hij aan dat Bas Roorda de opvolger wordt van Sierd van der Berg als keeperstrainer bij FC Groningen.

“De slotronde van de Eredivisie kon voor ons niet beter uitpakken, dan hoe het afgelopen zondag verliep. Zelf kwamen we vroeg op voorsprong in Enschede en Feyenoord had in haar kampioensduel direct een voorsprong te pakken tegen onze concurrent Heracles Almelo. Daarna verliep de gehele zondagmiddag tot aan kwart over vier volledig naar onze wens. Het thuisverlies van sc Heerenveen tegen NEC bracht ons zelfs na 34 speelronden op de achtste plek van de Eredivisie.”
 
Compliment
“Dat is een groot compliment aan spelers en staf, die tot en met de laatste speelronde zijn blijven geloven in de sportieve doelstelling. En dat is niet makkelijk geweest, afgelopen seizoen. We zijn van ver gekomen – hebben zelfs nog onderaan gestaan en later nog een keer gedeeld laatste. Dat waren we niet gewend. Ook zat er kort na de winterstop nog een serie van tien wedstrijden tussen, zonder overwinning. Vooral de vele gelijke spelen, leken ons op te breken. Nu willen we met elkaar de lijn van de laatste weken van het seizoen doortrekken.”
 
Play-offs
“We beginnen de play-offs morgenavond (woensdag – red.) met een thuiswedstrijd tegen AZ. De kaartverkoop hiervoor is in volle gang, onder meer online via deze website. Seizoenkaarthouders hebben vrij toegang, zij kunnen met hun huidige seizoenkaart naar het Noordlease Stadion komen en kunnen zonder verdere actie te ondernemen naar binnen. Het is mooi om te constateren dat deze wedstrijd steeds meer begint te leven onder onze achterban. Oproepen van supporters op sociale media om massaal naar het stadion én naar Alkmaar te gaan zien wij en weten wij te waarderen.”
 
Bekronen
“De return tegen AZ is zaterdagavond en ook hiervoor is de kaartverkoop via deze website al gestart. Beide duels beginnen om 20.45 uur. De doelstelling om de play-offs te halen is geslaagd, maar we willen het seizoen nu bekronen met een topprestatie: het winnen van de play-offs en dus het binnenhalen van een ticket voor Europees voetbal. We geloven erin dat dit kan.”
 
“Vanaf deze plek willen wij de collega’s in Rotterdam feliciteren met het behalen van de landstitel. Wij gunnen vooral de supporters van Feyenoord het kampioenschap, waarop zij 18 jaar hebben moeten wachten. Al die tijd zijn zij de club blijven steunen en hun ontlading afgelopen zondag toont maar weer eens aan hoe mooi voetbal kan zijn en dat het zoveel meer is dan alleen 90 minuten op het veld.”
 
Verlies beperkt
“Met het behalen van de achtste plek op de ranglijst hebben wij weliswaar sc Heerenveen achter ons weten te laten bij de verdeling van de TV-gelden, maar lijden wij evengoed een stevig verlies ten opzichte van het huidige seizoen. FC Utrecht en Vitesse hebben ons namelijk wel weten te passeren op de tv-ranking en ontvangen komend seizoen dus meer geld.”
 
“Wij zijn echter strijdvaardig en willen ook komend seizoen samen met onze supporters vechten om de plekken voor Europees voetbal. Dit vraagt om slim scouten, opleiden, hard werken en binnen en buiten het veld samen staan voor wat FC Groningen is. Zondag was daar een mooi voorbeeld van. Prachtig was de interactie tussen aanvoerder Sergio Padt en de meer dan vijfhonderd supporters in het uitvak na afloop van de wedstrijd.”
 
Seizoenkaart
“Huidige seizoenkaarthouders, die de seizoenkaart voor komend seizoen nog niet hebben verlengd, hebben nog een week om dit te doen. Tot uiterlijk woensdag 24 mei. Dit kan eenvoudig via www.fcgroningen.nl/seizoenkaart. Supporters die nog geen seizoenkaart hebben, kunnen deze ook al bestellen via bovenstaande website of kom gerust langs in onze FanCorner.”
 
Perspresentatie
“Tussen beide play-off duels in presenteren wij donderdagmiddag Django Warmerdam in het Noordlease Stadion. Begin deze maand maakten wij zijn komst naar Groningen al bekend. Vanwege het programma van zijn huidige club PEC Zwolle en onze eigen agenda lukte het niet om hem eerder te introduceren in Groningen. Warmerdam is overgenomen van Ajax en gaat bij ons een contract tekenen voor de komende drie seizoenen.”
 
“De perspresentatie is donderdagmiddag vanaf 16.00 uur live te volgen via ons online tv-kanaal: fcgroningen.tv.”
 
Onder-23
“Voor FC Groningen onder-23 zit het eerste seizoen in de Derde Divisie Zaterdag erop. De ploeg van trainer/coach Alfons Arts won de laatste twee competitieduels en eindigde op een achtste plaats op de ranglijst. Net als bij het eerste elftal stond er bij de beloften na negentig minuten te vaak een remise op het bord en hierdoor eindigde de ploeg in de middenmoot van de Derde Divisie.”
 
Stage
“De afgelopen week liep Christopher Nakai Nettey stage bij FC Groningen. Nettey is een 18-jarige verdediger en speelt momenteel in het Attram de Visser Soccer Academy U19 team, een Ghanese voetbalschool geleid door voormalig speler Godwin Attram en scout Piet de Visser. Wij zullen hem daar blijven volgen in zijn ontwikkeling.”
 
Bas Roorda
“Tot slot van deze nieuwsbrief kunnen wij melden dat Bas Roorda de komende twee seizoenen de opvolger wordt van Sierd van der Berg als keeperstrainer bij FC Groningen. De voormalige keeper was de afgelopen vijf seizoenen teammanager. We zijn al bezig met de invulling van deze positie, die nu dus vacant komt. Roorda stond tijdens zijn actieve carrière verdeeld over twee periodes 140 officiële wedstrijden onder de lat bij FC Groningen.”
 
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus