string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Scout Fühler blijft FC Groningen trouw.

Donderdag 23 september 2010 om 13:39

FC Groningen heeft een nieuwe verbintenis gesloten met Grads Fühler. Het contract van de scout liep nog tot medio 2011, maar er werd door andere clubs nadrukkelijk gehengeld naar zijn diensten. Fühler heeft nu een overeenkomst voor onbepaalde tijd getekend in Euroborg.

Fühler meldde onlangs bij FC Groningen dat hij was benaderd door een Nederlandse topclub, die informeerde naar een mogelijke overgang van de scout. FC Groningen heeft direct daarop aangegeven Fühler te willen behouden voor de club en beide partijen zijn daarover uitvoerig in gesprek gegaan met elkaar. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een nieuw contract en daarmee een langer verblijf van Fühler bij FC Groningen.
Waarde
Henk Veldmate, manager technische zaken van FC Groningen, kan niet genoeg benadrukken wat de waarde van een goed scoutingsysteem is. “Een club als FC Groningen is altijd op zoek naar jonge en talentvolle spelers, die de kwaliteiten hebben zich bij ons door te ontwikkelen. Het herkennen van talent en weten waar en hoe je talent kunt vinden, is essentieel voor een goede scout. Fühler heeft daarnaast bewezen over een goed en uitvoerig netwerk te beschikken. Voor ons is continuïteit in het scoutingbeleid van groot belang. We zijn dan ook uitermate tevreden dat we de belangstelling voor de kwaliteiten van Fühler met deze nieuwe overeenkomst hebben weten te pareren.”
Content
Fühler zelf is ook content met het nieuwe contract. “Ik heb het prima naar mijn zin bij FC Groningen, dus de behoefte om te vertrekken was er niet. Maar het is natuurlijk altijd een mooie erkenning als je kwaliteiten worden herkend en erkend door anderen. Na gesprekken met de clubleiding ben ik er echter van overtuigd geraakt, dat ik hier op mijn plaats zit. Ik werk uitstekend samen met mijn collega’s bij FC Groningen en de ambities en mogelijkheden van de club spreken mij enorm aan. Ik wil hier dan ook heel graag blijven.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’