Scorende Zivkovic leidt Oranje naar winst op Moldavië.

Woensdag 13 november 2013 om 14:01

Richairo Zivkovic heeft woensdagmiddag de eerste wedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi met het Nederlands elftal onder 19 jaar gewonnen. In het Boris Paichadze National Stadium in Tbilisi werd Moldavië met 3-0 verslagen. Zivkovic tekende voor de belangrijke openingstreffer.

De ruststand in Georgië was 0-0. Tien minuten na rust bracht Zivkovic het Nederlands elftal op voorsprong. Elton Acolatse van Ajax verdubbelde een kwartier later de score voor de ploeg van bondscoach Wim van Zwam. Tien minuten voor tijd bepaalde PSV-er Rai Vloet de eindstand op 3-0 voor Oranje.
Het Nederlands elftal onder-19 speelt in Georgië drie kwalificatiewedstrijden. Vrijdag wacht in hetzelfde stadion in Tbilisi Wales als tegenstander groep 11. De Welshmen verloren eerder op de dag met 5-1 van het gastland. Oranje sluit maandag het EK-kwalificatietoernooi af met de wedstrijd tegen Georgië. Op het middaguur wordt er afgetrapt in Mikheil Meskhi in Tbilisi. In Georgië is het drie uur later dan in Nederland.
Elite Round
Aan de eerste ronde van het EK-kwalificatietoernooi nemen 52 landen deel, verdeeld over dertien groepen van vier. De beste twee ploegen van elke groep en de beste nummer drie kwalificeren zich voor de zogenaamde Elite Round, die in het voorjaar van 2014 wordt gespeeld. Spanje is op basis van eerdere prestaties reeds geplaatst voor deze volgende ronde. Uiteindelijk strijden tijdens het EK in Hongarije, dat van 19 tot en met 31 juli 2014 wordt gehouden, acht landen (inclusief het gastland) om de Europese titel.