string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Scoor een Boek! Lezen en bewegen met Mo El Hankouri.

Maandag 28 februari 2022 om 16:30

FC Groningen, Biblionet Groningen en Groningen Forum starten vandaag maandag 28 februari weer met Scoor een Boek! Tijdens dit bijzondere programma gaan leerlingen uit groep 5 en 6 in tien weken tijd zoveel mogelijk boeken lezen én bewegen. Mo El Hankouri moedigt kinderen aan de komende tijd zoveel mogelijk te gaan lezen.

Voor kinderen is het belangrijk om goed te leren lezen. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde leefstijl. Gedurende het programma wordt lezen gekoppeld aan bewegen en daarom voeren de deelnemende klassen ‘energizers’ uit; korte, actieve opdrachten om weer energie te krijgen en waarbij lezen met bewegen wordt gekoppeld. 
 
De Aftrap van het programma vindt deze week plaats. Een leesconsulent van de plaatselijk bibliotheek bezoekt dan de klassen met een selectie aan boeken. In de week van 4 april wordt samen met deze consulent de tussenstand opgemaakt tijdens de Rust. Aan het einde van het project, in de week van 16 mei, vindt er een leuke afsluiting plaats op het voetbalveld. Dan wordt ook het aantal gelezen boeken bekend gemaakt.  
 
Dit jaar is Mo El Hankouri vanuit de Trots van het Noorden het gezicht van Scoor een Boek!. De vleugelspeler vindt het essentieel dat kinderen veel lezen én bewegen. “Het is belangrijk dat kinderen leren lezen zodat ze kennis op kunnen doen en zich kunnen ontwikkelen. Zeker in deze tijd, waarin veel online plaatsvindt. Daarnaast is bewegen altijd goed voor je. Het geeft plezier, zorgt voor ontspanning en je kunt het samen doen. Alle deelnemers veel plezier met lezen en vergeet niet tussentijds voldoende te bewegen.” 

Stichting FC Groningen in de Maatschappij en partners Biblionet Groningen en Groningen Forum wensen de deelnemende klassen in het verzorgingsgebied veel succes met Scoor een boek! 

Scoor een boek! met El Hankouri1

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard