string(9) "claudebot"

Schurer (57) nieuwe voorzitter Supportersvereniging.

Dinsdag 26 januari 2010 om 23:23

John Schurer is dinsdagavond tijdens een Extra Algemene Ledenvergadering gekozen tot nieuwe voorzitter van de Supportersvereniging FC Groningen.

Hij is daarmee de opvolger van Roger Stinissen die tijdens de ALV in oktober 2009 de voorzittershamer neerlegde. Schurer vertelde tijdens de Extra ALV over zijn 50-jarige historie als supporter van GVAV/FC Groningen. “Het is voor mij een erekwestie om deze functie te mogen vervullen bij mijn club.”

De leden stemden unaniem in met de aanstelling van Schurer, die de komende maanden samen met het bestuur gaat gebruiken om een lange-termijnvisie op te stellen. Ook zal hij de komende tijd in gesprek gaan met alle geledingen binnen de supportersgroepen van FC Groningen, die soms onderling of ten opzichte van de club tegenstrijdige belangen hebben. “Maar een ding staat bij mij voorop. Op het moment dat de spelers op het veld staan, moet iedereen hetzelfde belang hebben. En dat is het belang van het team en de club. Ikzelf beleef de wedstrijd op mijn eigen manier en dat moet iedereen op vooral op zijn eigen manier doen. Voor de wedstrijd en na de wedstrijd is er ruimte voor de zaken er omheen. Alle partijen moeten in mijn ogen altijd met elkaar in gesprek blijven.”

Speerpunt van zijn visie is de volgende stap te maken met de vereniging. “De club is de afgelopen tien jaar enorm gegroeid en het ledenaantal van de Supportersvereniging is ook gegroeid naar zo’n 4.500 leden. Ik denk dat de vereniging nu de volgende stap naar professionalisering op bepaalde vlakken kan zetten en daarvoor ga ik me sterk maken. Ook zullen we met de club in gesprek gaan om leden van Junior Club die qua leeftijd te oud worden, proberen op een of andere manier aan de vereniging te binden.”

Na zijn inleiding van een halfuur werd Schurer unaniem als voorzitter aangenomen door de vergadering en door het bestuur achter de tafel verwelkomd. Daarna was er gelegenheid voor de aanwezigen informeel kennis te maken met de nieuwe preses.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus