Scholieren bewegen voor Jeugdfonds Sport & Cultuur

13 november 2021

FC Groningen en Clubplan Nederland organiseren ook dit jaar een Sponsorloop. Leerlingen worden uitgedaagd om meer te gaan bewegen. Nieuw is dat deze sponsorloop niet alleen onder amateurverenigingen in het voetbal wordt uitgezet, maar ook bij basisscholen. Verschillende scholen uit het achterland van FC Groningen hebben Jeugdfonds Sport & Cultuur als goed doel aan de Sponsorloop gekoppeld. 

scholentour2

FC Groningen heeft als maatschappelijke ambitie uitgesproken bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied te willen oplossen. De club inspireert supporters om meer en beter te bewegen middels meerdere programma’s. Een van de succesvolle Meer en Beter bewegen-programma’s is de FC Groningen Scholentour waarbij de club per jaar 40.000 kinderen ziet, een gymles overneemt.

Na de gymles krijgen de leerkrachten een goodiebag en een handboek, waarin een zesweeks-beweegprogramma ter bevordering van de breed motorische ontwikkeling van de kinderen is opgenomen. Zo creëren de kinderen door te sporten meer kansen voor zichzelf, ook in latere levensfases. De Scholentour is genomineerd voor beste maatschappelijke project Eredivisie. Stemmen op FC Groningen kan via onderstaande link tot en met komende zondag 14 november.
Stem hier op FC Groningen 
Maxim Maring is vakleerkracht bewegingsonderwijs op meerdere basisscholen in de regio. Hij ervaart van dichtbij hoe belangrijk het is dat kinderen op jonge leeftijd beginnen met sporten. “Kinderen kunnen in onze gymlessen op verantwoorde wijze ontdekken welke sporten zij leuk vinden. Wanneer kinderen plezier hebben tijdens het bewegen dan kan dit bijdragen aan een leven lang sporten. Dat is de visie.”
 
De Sponsorloop is een goed initiatief om kinderen ook naast de ingeplande gymlessen in beweging te houden. FC Groningen steunt de actie van harte. Het goede doel dat aan de Sponsorloop is gekoppeld is Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij zorgen dat kinderen die opgroeien in een financieel zware situatie toch lid kunnen worden van de plaatselijke sportvereniging. Jeugdfonds Sport & Cultuur is één van de maatschappelijke samenwerkingspartners van FC Groningen.
 
Maring heeft persoonlijk meegemaakt hoeveel de acties van Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen betekenen voor kinderen. “In mijn tijd als buurtsportcoach heb ik een aantal kinderen in contact gebracht met Jeugdfonds. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te sporten bij een vereniging. Het is tevens een mooie gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen. Ik gun iedereen die kans, ondanks hun financiële status.”
 
FC Groningen wenst alle scholen die lopen voor het goede doel Jeugdfonds Sport & Cultuur veel succes. Hartelijk dank voor jullie inzet! 

Laatste nieuws