Nóg meer kinderen in beweging door Scholentour

27 september 2021

Afgelopen vrijdag 24 september was de FC Groningen Scholentour aanwezig in Finsterwolde, op Kindcentrum de Bouwsteen. FC-trainers verzorgden hier voor groep 3 tot en met 8 een unieke gymles. Daarnaast was gedeputeerde Tjeerd van Dekken present om een subsidie van €240.000 uit te reiken aan stichting FC Groningen in de Maatschappij. 

De FC Groningen Scholentour is een maatschappelijk initiatief van stichting FC Groningen in de Maatschappij. Met dit initiatief gaat de Trots van het Noorden de strijd aan tegen bewegingsarmoede. Tijdens de Scholentour verzorgt de FC een gymles op basisscholen in de provincie Groningen voor de groepen 3 tot en met 8. In deze sportieve les maken de leerlingen spelenderwijs kennis met de oefenstof en spelvormen van FC Groningen en worden zij op leuke wijze in beweging gebracht.

De provincie Groningen draagt met een subsidie van €240.000 onder meer bij aan dit initiatief van stichting FC Groningen in de Maatschappij. Gedeputeerde Tjeerd van Dekken zegt namens de provincie de ambitie van de FC te steunen en vindt het enorm belangrijk en goed om kinderen op jonge leeftijd in beweging te brengen.

De video is vanaf nu te bekijken op het YouTube-kanaal van FC Groningen of via onderstaande videoplayer.   

Laatste nieuws