Scholen lopen 7.000 euro bij elkaar voor Jeugdfonds Sport & Cultuur

1 december 2021

FC Groningen en Clubplan Nederland organiseren ook dit jaar een Sponsorloop. Kinderen worden uitgedaagd om meer te gaan bewegen. Nieuw is dat deze sponsorloop niet alleen onder amateurverenigingen in het voetbal wordt uitgezet, maar ook bij basisscholen. Verschillende scholen uit het achterland van FC Groningen hebben Jeugdfonds Sport & Cultuur als goed doel aan de Sponsorloop gekoppeld. Inmiddels zijn de resultaten van de eerste scholen binnen en hebben drie basisscholen al ruim 7.000 euro op voor Jeugdfonds Sport & Cultuur bij elkaar gerend. 

Dit bedrag zal de komende periode nog verder kunnen oplopen, want er zijn meerdere basisscholen in de regio bezig met het organiseren van een sponsorloop voor het goede doel. Scholen die zich nog willen aanmelden voor de sponsorloop met daaraan gekoppeld het goede doel Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen zich aanmelden via www.sponsorloop.nl/jeugdfonds
 
FC Groningen ondersteunt de actie van harte en roept de basisscholen op om in beweging te komen en te gaan lopen voor Jeugdfonds Sport & Cultuur. De drie basisscholen OBS De Oetkomst  uit Kolham en de stadse basisscholen CBS Aquamarijn en IKC de Rietzee liepen al voor het goede doel. Alle klassen vanaf groep 3 tot en met groep 8 deden mee. Gezamenlijk werd een bedrag van ruim 7.000 euro opgehaald voor Jeugdfonds Sport & Cultuur.
 
In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen betaalt de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren in onze provincie. Sporten en spelen doe je niet alleen, dat doe je samen. Elk kind verdient het om mee te doen!
 
Niet alleen werd een prachtig bedrag opgehaald voor het goede doel, ook bracht de sponsorloop honderden basisschoolkinderen in beweging. FC Groningen heeft als maatschappelijke ambitie uitgesproken bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied te willen oplossen. De club inspireert supporters onder wie ook jonge kinderen om meer en beter te bewegen. Een van de succesvolle Meer en Beter bewegen-programma’s is de FC Groningen Scholentour waarbij de club per jaar 40.000 kinderen ziet, een gymles overneemt.
 
Na de gymles krijgen de leerkrachten een goodiebag en een handboek, waarin een zesweeks-beweegprogramma ter bevordering van de breed motorische ontwikkeling van de kinderen is opgenomen. Zo creëren de kinderen door te sporten meer kansen voor zichzelf, ook in latere levensfases.

Untitled-1

Laatste nieuws