Scholen bezoek "Gezond Scoren"

7 november 2018

Vandaag, 7 november,  werden de laatste deelnemende scholen van het project Gezond Scoren bezocht. We waren vandaag aanwezig op de deelnemende basisscholen uit de gemeente Stadskanaal. In totaal hebben meer dan 50 scholen een bezoek van FC Groningen gehad!

Waarom

Met het project Gezond Scoren worden kinderen en hun ouders bewust gemaakt van en aangezet tot een gezonde leefstijl. Met het project wil FC Groningen in de Maatschappij samen met haar partners bijdragen aan een gezonde samenleving in het verzorgingsgebied van FC Groningen. Door middel van filmpjes en werkboeken worden de scholen geactiveerd om op hun eigen basisschool aan de slag te gaan met de gezondheidsthema's.

Waar

  • Meer dan 50 basisscholen
  • Provincies Groningen en Drenthe
  • Aa & Hunze, Groningen, Midden Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde
IMG_6528

Stimuleren

Naast de inhoud van het project hebben de scholen allemaal een beweegtas - met daarin o.a. voetballen en pionnen -  voor op het schoolpein ontvangen. FC Groningen wil de leerlingen blijven stimuleren om goed te bewegen op school.
Gezond Scoren wordt op woensdag 28 november afgesloten met de grote Gezondheidsquiz in de Kinepolis Bioscoop naast het Hitachi Capital Mobility Stadion.

 

IMG_6536

Laatste nieuws