string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Schilderijen Lindgren en Sparv worden geveild.

Dinsdag 28 mei 2013 om 15:18

Via www.onlineveilingmeester.nl kunnen twee schilderijen van Rasmus Lindgren en Tim Sparv worden gekocht. Beide FC-middenvelders maakten een replica van een Zweeds doek. Via de onderstaande link kan iedere liefhebber/verzamelaar tot en met donderdag 13 juni om 19.30 uur bieden op de exclusieve kunstwerken.

In januari van dit jaar brachten Rasmus Lindgren en Tim Sparv een bezoek aan de tentoonstelling Nordic Art in het Groninger Museum. De twee Scandinavische middenvelders van FC Groningen waren er na het bezoek van overtuigd dat zij ook wel in staat waren een schilderij te maken. Op vrijdag 3 mei werd het FC-duo in het Groninger Museum uitgedaagd te laten zien wat zij op het doek kunnen toveren.
Het Groninger Museum zorgde voor twee schildersezels met doek, paletten, diverse penselen en natuurlijk de verf. Met hulp van schilderdocente Christien van de Cingel wisten Sparv en Lindgren, in de speciaal voor deze gelegenheid gereserveerde zaal Coop Himmelb(l)au, binnen twee uur hun versie van ‘Sundbyholmslott’ van de Zweedse prins Eugen op het doek te krijgen.
De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Bieden kan tot en met donderdag 13 juni via onderstaande link:

https://www.onlineveilingmeester.nl/nl/#!/veilingen/665/kavels

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’