Scheidsrechter Van der Eijk fluit zondag in Rotterdam

12 februari 2020 / vandaag

FC Groningen gaat aankomende zondag, 16 februari, op bezoek bij Sparta Rotterdam. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk. De arbiter fluit om 14.30 voor de aftrap op Het Kasteel. Van der Eijk floot twee keer eerder een wedstrijd van FC Groningen, beide keren dit seizoen. 

De Trots van het Noorden versloeg de Rotterdamse tegenstander eerder dit seizoen in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 2-0. Kaj Sierhuis en Charlison Benschop zorgden in de slotfase van het duel voor de Groningse doelpunten. Het was één van de negen keer dat FC Groningen in 22 voorgaande speelrondes de nul hield.  

Enevoldsen scoort uit

Hattrick Enevoldsen
FC Groningen en Sparta Rotterdam troffen elkaar het afgelopen decennium slechts twee keer in Rotterdam. In het seizoen 2016/2017 eindigde de wedstrijd gelijk en een seizoen later ging de FC met nul punten terug in de bus. De laatste keer dat FC Groningen bij Sparta won, was in 2009. Thomas Enevoldsen maakte met drie fraaie treffers in één helft een heuse hattrick in de wedstrijd die met 4-2 werd gewonnen door de Trots van het Noorden.
 
Voor scheidsrechter Van der Eijk is het de derde keer dat hij een wedstrijd van FC Groningen onder zijn hoede heeft. Beide vorige duels, eerder dit seizoen gespeeld, werden door de FC gewonnen. Thuis tegen PEC Zwolle won de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs met 2-0. In het bekertoernooi werd Harkemase Boys met 2-1 verslagen.
 
Zondag 14.30 uur
Van der Eijk wordt zondagmiddag 16 februari geassisteerd door Richard Polman en Rob van de Ven. Robin Hensgens is de vierde official. De VAR is Allard Lindhout, hij wordt geassisteerd door Mark Janssen. Van der Eijk fluit zondagmiddag 16 februari om 14.30 uur voor de aftrap. 

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws