Scheidsrechter Van Boekel garantie voor goals

11 januari 2017 / vandaag

Pol van Boekel is zaterdagavond in Almelo de scheidsrechter bij FC Groningens herstart van de competitie tegen Heracles. Het wordt het dertigste optreden van Van Boekel bij een officiële wedstrijd van de Trots van het Noorden. Tot nu toe eindigde een duel van FC Groningen onder leiding van de arbiter uit Vierlingsbeek nimmer doelpuntloos.

Pol van Boekel floot drie keer eerder een officieel duel tussen Heracles Almelo en FC Groningen. Eén daarvan was eveneens in het Polman Stadion. Dat was vorig seizoen bij de returnwedstrijd in de halve finales van de play-offs om Europees voetbal. FC Groningen had in dat duel lange tijd zicht op een finaleplaats, maar verspeelde in de slotfase van de reguliere speeltijd een 1-0 voorsprong en ging vervolgens in de verlenging hard onderuit: 5-1.
 
Van Boekel gaf in die verlenging – noodzakelijk geworden voor een beslissing na twee keer een 2-1 eindstand na 90 minuten – een rode kaart aan verdediger Kasper Larsen. Ook trainer Erwin van de Looi werd in de verlenging weggestuurd, na op- en aanmerkingen richting de leiding.
 
Op Groningse bodem
Van de twee wedstrijden die Van Boekel op Groningse bodem floot, was er eveneens één een play-offduel tussen beide ploegen; in mei 2011. Net als het competitieduel in januari 2012 eindigde ook deze wedstrijd in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg.
 
Overigens is 2-1 de meest voorkomende uitslag bij duels tussen FC Groningen en Heracles: maar liefst 13 keer van de 48 onderlinge ontmoetingen tot nu toe.
 
Speelronde 18 Eredivisie
Heracles Almelo - FC Groningen
 
Datum: Zaterdag 14 januari 2017
Plaats: Polman Stadion Almelo
Aanvang: 19.45 uur
Scheidsrechter: Pol van Boekel

Kijkt toe bij dribbel Tibbling
Rood voor Larsen
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws