string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Scheidrechter Janssen leidt duel in Kerkrade met Roda JC.

Donderdag 03 december 2015 om 13:27

FC Groningen sluit de vijftiende speelronde in de Eredivisie zondagmiddag vanaf 16.45 uur af met de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. Het duel met de Limburgers staat onder leiding van Ed Janssen.

De arbiter wordt in het Parkstad Limburg Stadion geassisteerd door Roger Geutjes en Arie Brink. Laurens Gerrets is zondagmiddag de vierde official.
Bezoekende club
Ed Janssen hanteert de fluit voor de 23ste keer tijdens een wedstrijd van de Trots van het Noorden. In tien van de vorige 22 wedstrijden was FC Groningen de bezoekende club, 12 keer was Janssen actief in Euroborg.
De huidig bekerwinnaar won dertien maal een wedstrijd onder leiding van de scheidsrechter uit Meijel. Drie keer werd er gelijkgespeeld en zes keer trok de FC aan het kortste eind. De bekerwedstrijd tussen FC Groningen en Top Oss van 20 september 2006 was de eerste wedstrijd van de FC onder leiding van Janssen.
Twee keer eerder
Eén keer eerder floot Janssen een duel tussen Roda JC en FC Groningen. Op 15 april 2012 waren de Limburgers in Euroborg met 1-0 te sterk voor de ploeg van toenmalig hoofdtrainer Pieter Huistra. Dit seizoen floot Janssen al twee keer eerder een wedstrijd van FC Groningen. Zowel de thuiswedstrijd tegen FC Twente als het uitduel met NEC eindigden in 1-1.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’