Schamele oogst voor jeugdteams.

Donderdag 03 maart 2016 om 20:20

Op deze voetbalzaterdag viel geen enkele overwinning te noteren. De drie bovenbouwteams verloren zonder te scoren hun wedstrijden. De beide D-teams van FC Groningen speelden daarentegen gelijk

Teams Locatie Groningen
ADO DEN HAAG A1 2-0 FC GRONINGEN A1
1-0 (17.), 2-0 (90.)

opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp (70.Jan Hoekstra), Mohammed Abdoel Karim, Nagesh Amatsaleh (60.Gerald Postma), Youri ter Arkel, Daniel Bouman, Dennis van Duinen, Rutger Etten (72.Joey Salden), Matthijs Hardijk, Ozan Kokcu, Marijn Ploem, Yassine Zakir (80.Noel Wever).
De ploeg van trainer Peter Hoekstra speelde in Den Haag verdienstelijk maar leed desondanks de zesde opeenvolgende nederlaag in de Eerste Divisie Hoog. De openingstreffer viel in de zeventiende minuut. De ingekopte bal werd gekeerd maar in de rebound was het alsnog raak. De beste mogelijkheid aan Groningse zijde was voor Ozan Kokcu die net niet bij een goede voorzet van Matthijs Hardijk kon komen. Ook na rust waren de mogelijkheden schaars. In de slotminuut werd, na een goede actie van Joey Salden, een schot van Oan Kokcu geblokt. Ver in blessuretijd counterde de thuisploeg naar de allesbeslissende tweede treffer.
FC GRONINGEN B1 0-1 NEC/FC OSS B1
0-1 (71.)
opstelling FCG B1 Mats Roorda, Ousmane Barry, Tapmahoe Sopacua, Luka Prljic, Oege Sietse van Lingen (60.Ken Raghoebar), Tom van de Looi, Daniel van Kaam, Ludovit Reis (76.Mark Westra), Sam Crowther, Martijn van Maastrigt, Jhurrey Margaritha (60.Kolbeinn Finnsson).
Aan een weinig opwindende pot op Corpus den Hoorn hield de ploeg van trainer Sander van Gessel geen punten over. In de eerste veertig minuten vielen slechts twee doelpogingen te noteren. Op aangeven van Ousmane Barry tikte Sam Crowther de bal over het doel terwijl aan de andere kant de gasten net voorlangs mikten. In de dertigste minuut moest de thuisploeg met tien man verder nadat Luka Prljic met tweemaal geel kon vertrekken. Ook na rust was het pover. Aan Groningse zijde was enkel Jhurrey Margaritha dichtbij. Negen minuten voor tijd viel de enige treffer van de wedstrijd. Een aanval over rechts werd door de Gelderse ploeg met een mooie kopbal doeltreffend afgerond.
PEC ZWOLLE C1 4-0 FC GRONINGEN C1
1-0 (13.), 2-0 (45.), 3-0 (52.), 4-0 (67.)
opstelling FCG C1 Max Wolfs, Julian Fluks, Pim Betzema, Leonel Miguel, Quinten Anakotta (46.Corvin Braun), Max Hamelink, Remco Balk, Joris Reiziger, Giovanni Zwikstra, Joshua Sion (21.Joel van Kaam), Kian Slor.
Aan de winnende reeks van FC Groningen C1, de laatste vier duels op rij werden gewonnen, kwam een abrupt einde. “Met veel vertrouwen hebben we toegeleefd naar deze wedstrijd,” zei trainer Bote Talsma. “Het resultaat maar ook het vertoonde spel is daarom teleurstellend. Dit was een terechte overwinning van PEC Zwolle. In het begin werkten we niet goed samen en daarnaast het ontbrak het bij ons aan agressie.” Met een 1-0 achterstand gingen de teams de rust in. FC Groningen begon beter aan de tweede helft en kreeg ook een grote kans op de gelijkmaker. Die werd niet benut. In plaats daarvan liep de thuisploeg in de minuten daarop uit naar een grotere voorsprong. Talsma: “We probeerden daarna wel opportunistisch te spelen maar dit leidde niet tot kansen. Van deze wedstrijd hadden we meer verwacht.”
FC GRONINGEN D1 1-1 AFC D1
0-1 (8.pen.), 1-1 Luciano Valente (57.)
opstelling FCG D1 Owen van der Vlag, Rob Vegt, Sietze de Klerk, Bastiaan Renkema, Jesse Glasbergen, Redzer Veenkamp, Bjorn Meijer, Emircan Gulge, Olivier van der Tuin, Maurilio de Lannoy, Luciano Valente. Wissels: Rida Ajouaou, Milan Drayer, Thom van Bergen, Liam Tyler, Stijn Hensema.
De tweedejaars D-pupillen van FC Groningen moesten tegen AFC genoegen nemen met een puntendeling. De gasten uit Amsterdam kwamen snel aan de leiding. Doelman Owen van der Vlag gaf de bal weg aan een tegenstander waarop een speler van AFC in de zestien werd gevloerd. De gegeven strafschop werd feilloos benut. De thuisploeg had vervolgens wel een overwicht maar tot echt grote kansen kwam het niet. Luciano Valente kwam wel in kansrijke positie maar zijn pass miste precisie. Uit een hoekschop van Bjorn Meijer kopte Emircan Gulge op slag van rust naast. In de tweede helft was het FC Groningen wat de klok sloeg. Luciano Valente kreeg de grootste kans maar op een steekbal van Bjorn Meijer redde de doelman. Daarnaast leverde een aantal klutssituaties hachelijke momenten op voor het doel van AFC. Telkens wist groenwit de bal echter niet over de doellijn te krijgen. In de 57ste minuut was het eindelijk wel raak. Luciano Valente schoot de bal fraai van buiten het strafschopgebied in het vijandelijke doel. Nog waren er kansen op drie punten. In blessuretijd schoot Maurilio de Lannoy de bal net voorlangs.
ATC ’65 D1 2-2 FC GRONINGEN D2
1-0 (16.), 1-1 David van der Werff (35.), 1-2 David van der Werff (41.), 2-2 (53.)
opstelling FCG D2 Roy Mos, Fofin Turay, Maxim Mariani, Jay Kuiper, Wouter Prins, Xander de Wilde, Nilay van der Ploeg, Menno Mulder, Gilanni Bos, Revelino Slagveer, Romano Huizinga. Wissels: Jorte Geertsma, David Brouwer, David van der Werff, Milan Schaaphok, Swen Venema.
De wedstrijd kwam moeilijk op gang. In het eerste kwartier waren er voor beide teams geen uitgespeelde kansen en golfde het spel wat op en neer. ATC ’65 kwam vanuit hun eerste mogelijkheid uit de omschakeling op voorsprong. De FC zette daarna aan en creeerde enkele mogelijkheden. De thuisploeg bleef echter ook gevaarlijk. ”Bij balbezit van ATC waren de onderlinge ruimtes vaak te groot waardoor we geen druk op de bal kreeg. Hierdoor konden ze vaak in vrijheid de bal vooruit en diep passen,” vertelde trainer Byron Bakker. In de tweede helft kwam de groenwitte formatie sterk uit de startblokken en werd de achterstand snel omgebogen in een voorsprong. David van der Werff was tweemaal trefzeker. Vervolgens waren er twee grote kansen op 1-3 maar was het ATC die uit een corner de gelijkmaker scoorde. In een spannende eindfase wisten beide ploegen niet meer te scoren. Bakker: ”Om de bal af te pakken moeten we heel gedisciplineerd samenwerken. Aansluiten, terugsluiten, elkaar rugdekking geven, daar gaat het om. We weten dat we dat kunnen maar dit hielden we vandaag niet lang genoeg vol. Daar kunnen we dus nog flink in groeien!”