Schade aan selectie valt mee

4 december 2009

Sepp De Roover lijkt het enige slachtoffer te zijn naar aanleiding van het thuisduel met NEC. Hij lost Fredrik Stenman af in de ziekenboeg. Drie spelers kregen terug van schorsingen. Voor het overige liggen de licht geblesseerden op schema zondag ‘te halen’.

De Roover scheurde in de beginfase van de afgelopen wedstrijd een kruisband in zijn linkerknie. Fredrik Stenman trainde vandaag weer voor het eerst volledig mee met de groep. Ook Tim Matavz, die vorige week geblesseerd uitviel, deed vandaag weer volop mee. Zijn inzetbaarheid wordt na de zaterdagtraining bekeken. Ook Leandro Bacuna, Danny Holla, Mike Zonneveld en Michael Jansen zijn hersteld van ongemakken.
Naast het langdurig geblesseerde kwartet petter Andersson, Jeffrey Rijsdijk, Ondrej Svejdik en Sepp De Roover ontbreekt Morten Nordstrand tot de winterstop. Oluwafemi Ajilore moet de komende twee duels nog een schorsing uitzitten. Andreas Granqvist, Luciano da Silva en Darryl Lachman keren terug van schorsingen. Trainer Ron Jans was vrijdag na de training gunstig gestemd: “Het lijkt allemaal positief, nu veel spelers toch weer zijn aangesloten. We kunnen weer wat ruimer ademen. Gelukkig herstelt het lichaam vaak snel van botsingen.”
In Rotterdam liggen veel mooie herinneringen. “Sinds het mirakel van Martin Drent hebben we hele aardige wedstrijden gespeeld. Veel spelers binnen onze selectie spelen graag in De Kuip en de wedstrijd leeft deze week echt binnen de groep. Afgelopen zondag was het minder dan in de thuiswedstrijd met Heracles, maar we hebben toch een punt uit het vuur gesleept.”

Laatste nieuws