Sascha Marth: Ambitieuze, gedreven assistent-trainer

11 oktober 2020 / vandaag

Ruim voor de start van het seizoen begon bij FC Groningen de zoektocht naar een nieuwe assistent-trainer als opvolger voor de naar PSV vertrokken Bas Roorda. Na een intensief selectietraject is de 28-jarige Oostenrijker Sascha Marth aangesteld voor de functie assistent-trainer met specialisatie keepers. Marth heeft ondanks zijn jonge leeftijd al jaren ervaring als trainer, maar is voor de buitenwereld een onbekende. Tijd voor een uitgebreide kennismaking.

Als kleine jongen heeft Sascha Marth een droom: spelen voor Austria Wien. Het lukt, want Marth wordt als tiener opgenomen in de opleiding van de topclub, maar blijkt niet talentvol genoeg voor het eerste team. Een moeilijk moment, maar in plaats van treuren, gaat Marth hard aan de slag. De ambitie en gedrevenheid om als trainer/coach wel de top te behalen is gigantisch. Het zet de Oostenrijker aan om iedere dag nog harder te werken en zijn droom te verwezenlijken.
 
Als 21-jarige trainer krijgt Marth de volledige jeugdopleiding van FC Admira Wacker (Oostenrijkse Bundesliga) onder zijn hoede. Zijn talent blijft niet onopgemerkt en zodoende wordt hij jeugdtrainer van topclub Red Bull Salzburg. In 2019 wordt de Oostenrijker getriggerd door een groep vrienden uit de voetballerij die in Kazachstan training geeft. Hij krijgt een aanbieding om bij Kairat Almaty, een Kazachse topclub, de keepers van het eerste te trainen en pakt het avontuur met beide handen aan.
 
Na een jaar Kazachstan krijgt de coach te horen dat FC Groningen via een intensief traject op zoek is naar een assistent-trainer met specialisatie keepers. Hoewel een stap naar Nederland niet direct in zijn toekomstplan ligt, ziet Marth een uitdaging en besluit mee te doen aan het selectietraject.Tijdens het maken van diverse opdrachten, zowel op afstand als op de club, maakt de gedreven coach veel indruk en blijft hij als beste kandidaat over. Marth tekent een contract tot 2022 bij de Trots van het Noorden. Hij is naast assistent-trainer met de specialisatie keepers ook verantwoordelijk voor de gehele leerlijn van keepers binnen de club. 

20200922-DSC_0376
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws