Sankoh, Van de Laak en Pedersen terug

5 februari 2010

Gibril Sankoh keert zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo terug van een schorsing. Koen van de Laak en Nicklas Pedersen zijn hersteld van blessures en ook terug in de selectie van zeventien man.

Afgelopen woensdag bestond de selectie nog uit zestien spelers. Oluwafemi Ajilore viel toen uit en kampt met een hamstringblessure die hem in ieder geval de komende weken buiten de ploeg zal houden. Jorrit Kunst zat de afgelopen twee duels bij de selectie, maar is er in Almelo niet bij. Rechtsback Theo Lucius is dichtbij een rentree bij de eerste selectie, maar voor hem komt de wedstrijd nog iets te vroeg. Naast Ajilore (hamstring) en Lucius (kuit) zijn er nog zes geblesseerden: Ondrej Svejdik (knie), Petter Andersson (knie), Jeffrey Rijsdijk (knie), Sepp De Roover (knie), Tim Sparv (lies) en Frank Olijve (enkel). Darryl Lachman is geschorst wegens een rode kaart in Jong FC Groningen. Storm op komst?
Trainer Ron Jans blikt vooruit op de wedstrijd, die gezien de stand op de ranglijst van beide ploegen het predicaat subtopper verdient. Eerder dit seizoen boekte Groningen de grootste overwinning op Heracles (4-1). Jans: “Ik verwacht dat zij met windkracht 10 uit de kleedkamers zullen komen. Het zal een hartstikke moeilijke pot worden waarin de duels beslissend zullen zijn. Ze hebben een stroeve start van de tweede competitiehelft met één punt uit drie duels. Ze spelen absoluut niet slecht, maar hebben moeite tot scoren te komen. Hun kracht is dat het een hecht team is met weinig wijzigingen en daarom staan ze momenteel op de zesde plek van de Eredivisie. Maar wij komen er ook weer aan. De winnaar van het duel doet hele goede zaken. Of het gat wordt negen punten, of drie punten,” meldt de trainer zonder het woord zespuntenduel in de mond te nemen. Koude voeten
Er was vrijdagochtend na de training op Corpus den Hoorn ook nog iets dat Jans nodig van het hart moest. En dat had betrekking op aanvaller Morten Nordstrand. “Door diverse mensen is gesuggereerd dat wij respectloos met Morten zouden omgaan. Deze uitspraken zijn gebaseerd op speculaties en verkeerde conclusies. Morten ging afgelopen woensdag uit eigen beweging warmlopen omdat hij koude voeten had. En tegen Twente was het twijfelachtig of Tim Matavz de wedstrijd zou kunnen uitspelen. Ik had de indruk dat de ploeg de laatste wedstrijden goed stond en wilde niet eerder wisselen dan ik dat gedaan heb. Ik heb Morten gevraagd of hij vond dat wij geen respect zouden tonen en hij vroeg zich af waarop ik doelde. Er is wat dit betreft dus absoluut geen probleem.”

Laatste nieuws