string(9) "claudebot"

Sankoh terug, internationals fit.

Vrijdag 03 april 2009 om 15:12

FC Groningen speelt zaterdagavond in Utrecht als nummer 6 tegen de nummer 8 van de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt momenteel vier punten. Er is dus sprake van een echt zespuntenduel.

Bij FC Groningen zijn er in vergelijking met de verloren uitwedstrijd tegen FC Twente twee spelers niet beschikbaar. Andreas Granqvist is voor één wedstrijd geschorst wegens zijn rode kaart. Danny Holla is er niet bij door zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Gibril Sankoh keert juist weer terug na een afwezigheid van één duel.

Internationals
De ziekenboeg bestaat naast Petter Andersson uit Nicklas Pedersen en Tim Matavz, die bij zijn interlandperiode met Jong Slovenië een bovenbeenblessure opliep. Tom Hiariej is in vergelijking met twee weken terug weer bij de selectie en Pepijn Kluin is de afgevaardigde uit Jong FC Groningen bij het eerste elftal.

Marcus Berg is de enige international die woensdag nog een hele wedstrijd speelde. “Hij heeft vandaag (vrijdag – red.) een hersteltraining afgewerkt. De andere internationals zijn fit teruggekeerd. Granqvist heeft alleen getraind. En Levchenko kreeg kort voor de wedstrijd te horen dat hij niet eens bij de selectie zat, waar hij eerst rekende op een basisplaats.”

Cruciaal
Trainer Ron Jans belicht het belang voor beide ploegen. “Het is een cruciaal duel voor Utrecht om in de race te blijven voor de plekken in de play-offs. En wij kunnen een ‘Vorentscheidung’ maken. Als wij van Utrecht winnen, kunnen zij ons eigenlijk alleen in theorie nog achterhalen.”

“Na de laatste interlandperiode hebben we nu een regelmatig patroon richting play-offs. Geen wedstrijden meer doordeweeks en zelfs niet op vrijdagavond. Gewoon elke week opbouwen naar het volgende duel op zaterdag of zondag. We prikkelen in deze fase de snelle vezels en lichten de explosiviteit in de trainingen uit. Gesteund door goede resultaten en goed voetbal willen we toewerken naar het voetbal dat we in de eerste fase van de competitie hebben laten zien.”

Onmogelijke situatie
Het grote einddoel is nog altijd het bereiken van Europees voetbal. “Dat is het beste scenario, maar ook meteen het ergste. Want de rustperiodes zijn door allerlei oorzaken wel heel kort door de overvolle agenda. De play-offs duren tot maximaal 3 juni en sommige individuen zoals Marcus Berg spelen de hele maand juni nog interlands. Onze voorbereiding begint op 22 juni, maar het is haast onmogelijk iedereen bij de start van het Europese seizoen in optimale conditie te krijgen. Het is een onmogelijke beginsituatie en we komt dan in een lastig parket. Maar aan die situatie kunnen we weinig veranderen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus