Sankoh jeugdtrainer bij FC Groningen

18 augustus 2018 / vandaag

Gibril Sankoh keert terug bij FC Groningen als jeugdtrainer en wordt assistent bij FC Groningen onder-17. De voormalige verdediger begint hiermee aan een trainerscarrière in de opleiding van de club waar hij tussen 2005 en 2010 actief was. Sankoh begint aanstaande maandag bij de Trots van het Noorden.

Binnen de opleiding was er vraag naar een assistent bij onder-17, het team van trainer Sander van Gessel. Ook gaat Sankoh de trainerscursus UEFA C volgen in Heerenveen. “Als er een oud-speler van FC Groningen komt,” licht hoofd opleiding Peter Jeltema toe, “die zijn trainerscarrière wil beginnen of vormgeven bij deze club dan juichen we dat natuurlijk van harte toe. Wij denken de bijdrage van Gibril goed bij te kunnen gebruiken in onze opleiding.”

Ook ACV
De afgelopen periode kwamen Sankoh en FC Groningen met elkaar in gesprek en werd er overleg gevoerd met ACV, de amateurclub waar Sankoh in eerste instantie jeugdtrainer én speler bij ACV 1 zou worden. De club uit Assen geeft Sankoh nu de ruimte om zijn trainersloopbaan bij FC Groningen te beginnen, maar de verdediger zal komend seizoen ook als voetballer aan ACV verbonden blijven en gaan spelen in de Zaterdag Hoofdklasse.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws