string(9) "claudebot"

Sankoh: ‘Het wordt moeilijk, maar we geloven er zeker nog in’.

Vrijdag 07 mei 2010 om 00:42

FC Groningen ging donderdagavond de heenwedstrijd in de eerste ronde van de play-offs tegen FC Utrecht met 3-1 ten onder. Daarnaast verloor de ploeg van trainer Ron Jans ook nog eens drie spelers aan blessures. Al met al waren de Groningers dan ook in mineur, maar weten ze ook dat het nog niet is gespeeld.

“Als je uit met 2-1 verliest, is dat nog niet eens zo erg,” meent Koen van de Laak. “Maar als je dan in de laatste minuten nog een doelpunt tegen krijgt, is dat balen. Veel erger zijn trouwens de nieuwe blessures. Het zit ons niet mee.”
Niet thuis
FC Groningen gaf na ongeveer twintig minuten in korte tijd twee doelpunten weg. De aanvoerder van FC Groningen weet niet waarom FC Groningen zich zo gemakkelijk het kaas van het brood liet eten. “Het liep vandaag niet. We hadden er allemaal meer van verwacht, maar je komt al snel met 2-0 achter. We gaven vanavond niet thuis in een wedstrijd waar het er echt om gaat. Toch is dit wel een uitslag waar je mee verder kunt. Thuis met 2-0 winnen is mogelijk.”
Gemakkelijk
Een eigen doelpunt van Andreas Granqvist vlak voor tijd maakte de uitgangpositie van de FC voor komende zondag echter behoorlijk lastig. Toch vond de stoere Zweed dat de ploeg het vooral in het eerste gedeelte van de wedstrijd liet liggen. “We maakten het de tegenstander veel te gemakkelijk door op een simpele manier twee doelpunten weg te geven. Dat mag niet gebeuren. We moeten op die momenten scherper zijn. Eén ding is zeker, zondag moeten we beter beginnen dan vandaag.”
Moeilijk
Gibril Sankoh vond dat FC Groningen veel pech had met die laatste tegentreffer. “Ik dacht dat we hier met 2-1 gingen verliezen. We hebben in de tweede helft geen kansen gecreëerd, maar eigenlijk ook niet veel weggegeven. Uiteraard wordt het zondag erg moeilijk, maar we geloven er zeker nog in. Als we scherp beginnen en met de hulp van het publiek, kan er nog van alles gebeuren. We moeten het ook doen voor de jongens die nu geblesseerd zijn geraakt.”
Keeper Luciano liep na afloop met een grote zak ijs op zijn pink. De keeper wilde echter niets weten van een blessure. Hij was alweer volop bezig met de return in Euroborg. “We moeten honderd, nee duizend procent geven. Bloed, zweet en tranen voor een overwinning,” besloot de Braziliaan strijdvaardig.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus