Word Groter: Over grenzen durven stappen

29 december 2021

Sander Aarts diende 21 jaar bij defensie binnen het team van MARSOF - Netherlands Maritime Special Operations Forces. Aarts werd lange tijd gezien als best getrainde Special Forces van Nederland. Hij opereerde tijdens de meest complexe missies in zeer stressvolle situaties. Tegenwoordig is Aarts ondernemer op het gebied training en coaching van zowel individuen als bedrijven. Specifiek op mentale weerbaarheid, persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling. Onlangs gaf Aarts een inspirerende presentatie over zijn ervaringen binnen defensie en zijn visie op het trainen van weerbaarheid. 

_M7A5546

Aarts moest zich na 21 jaar trouwe dienst bij defensie geheel opnieuw uitvinden als ondernemer. Naast zijn onderneming Unbreakable Academy schreef hij verschillende boeken over zijn persoonlijke ervaringen als commando. De levenslessen brengt Aarts tegenwoordig over in lezingen en trainingen.
 
“Ik moest mijn eigen overtuigingen herzien. Welke doelen stel ik als ondernemer? Een te groot doel stellen kan overweldigend overkomen, intimiderend zijn en demotiverend werken. Door het doel op te delen in microdoelen, zijn ze realiseerbaar en geeft het behalen van het microdoel het brein een klein shot dopamine, een beloningshormoon waardoor de motivatie stijgt.”
 
Mensen beperken zichzelf volgens Aarts door hun eigen angst en hebben de snel de neiging ‘het bij het oude te laten.’ De voormalig Special Forces daagt de deelnemers in zijn trainingen juist uit de grenzen op te zoeken. "De grenzen bestaan in je hoofd en door angsten blijf je klein. Wanneer je de angsten en beperkingen weghaalt, de weerstand telkens weer opzoekt en er geen grenzen in je hoofd meer bestaan, ontstaan er meer ruimtes om verder te komen. Dat is in mijn ogen de essentie van groter worden.”
 
Aarts gaat in onderstaande video dieper in op zijn visie van ‘Word Groter’. 

Laatste nieuws