Samenwerking Noordelijke clubs tijdens internationaal onder-14-toernooi

25 oktober 2018

Net als FC Groningen hebben ook Cambuur en Heerenveen zo’n acht tot tien onder-14 spelers in de opleiding. In goed onderling overleg en samen met de KNVB is een initiatief ontwikkeld voor extra activiteiten in deze leeftijdsgroep.

Deze samenwerking biedt jeugdspelers de mogelijkheid om in één team deel te nemen aan uitdagende wedstrijden. Onder de paraplu van de KNVB worden gedurende dit seizoen in totaal tien activiteiten georganiseerd voor deze leeftijdscategorie. Dinsdag was de eerste, het GFC toernooi in Goor.
 
De selectie bestond uit ongeveer vijf spelers per BVO. Daarnaast werden er selectieplekken ingevuld door talentvolle spelers vanuit amateurclubs. Op natuurgras werd er in de poule aangetreden tegen Borussia Dortmund (1-2 verlies) en HSV Hamburg (1-1). Tegen de latere toernooiwinnaar FC Twente werd er met 1-0 gewonnen. Vervolgens werd er gespeeld tegen NAC Breda (1-3 verlies) en PEC Zwolle (3-0 winst).
 
De meerwaarde van dit initiatief, waarbij FC Groningen nauw betrokken was, zit naast het spelen van deze wedstrijden onder sportieve weerstand ook in het spelen met andere spelers en het werken met een andere begeleidingsstaf. Deze nieuwe situatie vraagt aanpassing en ook dat draagt weer bij aan de ontwikkeling van jonge spelers.
 
Overige deelnemende teams in Goor: 
-HSV Hamburg (Dui)
-KV Mechelen (Bel)
-Borussia Dortmund (Dui)
-PEC Zwolle
-Sparta Rotterdam
-FC Köln (Dui)
-Vitesse
-Schalke 04 (Dui)
-FC Twente
-Hof van Twente
-NAC Breda

A08A6027
A08A5922

Laatste nieuws