string(9) "claudebot"

Samenwerking Junior Club met Voetbalschool Noord.

Dinsdag 21 april 2009 om 14:30

In de 228ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op het duel met De Graafschap, meldt hij de samenwerking met Voetbalschool Noord en kondigt hij het jaarlijkse G-Toernooi aan.

“We hebben afgelopen zaterdag tegen De Graafschap met het nodige fortuin een 1-0 zege geboekt. De winst in Doetinchem en de uitslagen op de andere velden zorgen ervoor dat we ons nu nagenoeg zeker weten van deelname aan de play-offs. Het is echter om meerdere redenen belangrijk zo hoog mogelijk te eindigen op de ranglijst, zoals het mogelijke thuisvoordeel in de play-offs en de opbrengst van televisiegelden. We zullen daarom zondag in Euroborg tegen Willem II weer willen winnen om de zesde plaats vaster in bezit te krijgen. Voorafgaand aan deze wedstrijd zal de D1 door Martin Koeman worden gehuldigd in verband met het behaalde kampioenschap. Vanaf deze plaats willen wij ook AZ feliciteren met de behaalde landstitel.”

Petter Andersson
“Manager technische zaken Henk Veldmate heeft afgelopen weekeinde een scoutingtrip gemaakt naar Zweden. Bij die gelegenheid was hij ook in Stockholm om daar een bezoek te brengen aan Petter Andersson. Zoals bekend, revalideert de Zweed in eigen land van een kruisbandblessure. Andersson toonde zich in de ontmoeting met Veldmate heel positief en het is de bedoeling dat hij vanaf volgende week maandag terugkeert naar Groningen om hier verder te werken aan zijn herstel.”

“Deze week zijn er opnieuw de nodige activiteiten. Morgen (woensdag – red.) vindt de laatste Regionale Talentendag van dit seizoen plaats. We zijn dan te gast in Zuidhorn. Gedurende het seizoen hebben we een zestal Talentendagen op locatie gehouden. De animo hiervoor was steeds heel groot. Elke Talentendag was goed bezet met zo’n 120 deelnemers. Ook volgend seizoen zullen wij weer dergelijke Talentendagen gaan organiseren.”

G-Toernooi
“Morgen wordt ook het traditionele G-Toernooi gehouden. Voor de zesde keer wordt in samenwerking met FNV Bouw, de KNVB en het Alfa College door tien teams gestreden om de FNV-Bouw bokaal. Het voetbalfeest vindt dit jaar plaats op de velden van VV Glimmen, op sportpark de Groenenberg. De opening van het toernooi is om 13.30 uur. De wedstrijden beginnen vanaf 14.00 uur en de finale is gepland om 16.00 uur.”

“De deelnemende verenigingen bij deze zesde editie van het G-Toernooi zijn: DIO Oosterwolde, Drenthina, Asser Boys, Bato, HS’88, ON Groningen, Veendam 1894, VEV’67, SJS en Novo. Elk team zal gecoacht en begeleidt worden door twee spelers en of trainers van de eerste selectie van FC Groningen. Tevens zullen studenten van het Alfa College elk team begeleiden.”

Versterken
“De FC Groningen Junior Club gaat een samenwerking aan met Voetbalschool Noord. Deze voetbalschool wordt geleid door Henk de Jong, voormalig trainer van Jong FC Groningen, en zijn broer René. Zowel de Junior Club als de Voetbalschool Noord richten zich op breedte activiteiten. Beide partijen zijn er van overtuigd dat ze goed bij elkaar passen en elkaar kunnen versterken.”

“Onderdeel van de samenwerking is onder meer dat alle deelnemers aan de Voetbalschool Noord een éénjarig lidmaatschap van de FC Groningen Junior Club cadeau krijgen. Tevens gaat de Junior Club voor de deelnemers van de voetbalschool speciale activiteiten organiseren. Voetbalschool Noord biedt op dit moment cursussen aan in Drachten, Jubbega en Leeuwarden. Vanaf september worden er ook trainingen gegeven in Leek, Sneek en Oosterwolde.”

Clinic in Hoogezand
“Volgende week is het meivakantie en daarom is de Junior Club de hele week druk met allerlei activiteiten. Op maandag, dinsdag en woensdag worden er rondleidingen door het stadion gegeven en op maandag is er tevens een clinic in Hoogezand. Hiervoor kunnen leden van de Junior Club zich nog opgeven. Kijk voor meer informatie op www.fcgroningenjuniorclub.nl. Volgende week vrijdag gaan 120 leden waterskiën in Harkstede.”

Golfdag
“Gisteravond waren accountmanager Peter de Vries en ondergetekende te gast bij de businessclub van vv Holwierde. In restaurant Eemshaven in Losdorp hebben we daar de officiële opening van een golfclinic verricht. Ook onze eigen businessclub gaat deze week de baan op. Donderdag is de jaarlijkse Hattrick’s Club golfdag bij de Drentsche Golf & Country Club in Zeijerveen. Aan het golftoernooi doen 92 deelnemers mee. De golfclinic, die ’s middags op het programma staat, kent 50 deelnemers.”

Diverse bijeenkomsten
“Vanmiddag zal een afvaardiging van FC Groningen vertegenwoordigd zijn bij de officiële opening van het nieuwe pand van sponsor De Haan Advocaten & Notarissen. Voor ABN AMRO zal ondergetekende vanmiddag een lezing verzorgen in Euroborg en ’s avonds staat een bijdrage op het programma tijdens de algemene ledenvergadering van BAM Techniek bij Van der Valk in Assen. Morgen (woensdag – red.) zullen vijftien bedrijven deelnemen aan de Clublunch in de ABN AMRO Business Corner.”

Koninklijke lunch
“Donderdagmiddag is er een heel bijzondere bijeenkomst in het provinciehuis. Voorzitter Ed Zijp, onze Zweedse spelers – Fredrik Stenman, Marcus Berg en Andreas Granqvist – en ondergetekende zullen dan aanschuiven voor een koninklijke lunch met het Zweedse koningshuis en koningin Beatrix. Dit in het kader van het bezoek dat de koning en koningin uit Zweden brengen aan de provincie Groningen.”

“Later die middag is tevens het officiële afscheid van Henk Bleker als gedeputeerde van de provincie Groningen. Hij is een goede relatie van FC Groningen. De club zal hier dan ook met een delegatie aanwezig zijn. Hoewel Bleker een Feyenoord-aanhanger is, heeft hij altijd sympathie gehad voor FC Groningen en wij hebben op menig gebied veel aan hem te danken.”

FC Groningen Journaal
“Deze week zal de vijfde uitgave van het FC Groningen Journaal van dit seizoen huis-aan-huis worden verspreid in Groningen, Haren, Hoogkerk, de gemeenten De Marne en Noordenveld, Westerkwartier en op Ameland. De editie Assen verschijnt in de gemeenten Tynaarlo, Assen, Aa en Hunze en in Borger. De totale oplage van de krant is ruim 180.000 exemplaren.”

“We beëindigen deze nieuwsbrief met de mededeling dat vrijdagmiddag de maandelijkse borrel gepland staat voor onze sponsors in de Hattrick’s pub.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’