FC Groningen en ASM samen tegen bewegingsarmoede

5 april 2022

FC Groningen en het Athletic Skills Model (ASM) gaan per direct samen de strijd aan tegen bewegingsarmoede. Bij de opening van de Skills Garden in Veendam, afgelopen maand waren beide partijen dan ook aanwezig om ruim vijfhonderd kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten en vormen van bewegen. René Wormhoudt, oprichter van het ASM, gaf het officiële startschot. 

photo1648634875 (1)

FC Groningen en het ASM hebben beiden dezelfde ambitie: het oplossen van bewegingsarmoede. Vooral in Noord-Nederland is dit een groot probleem. Daarom werd besloten om de krachten te bundelen. Bij de opening van de Skills Garden waren dan ook gedreven en professionele FC-trainers aanwezig om kinderen op de FC Groningen-manier aan het bewegen te krijgen.
 
Simon Cageling, manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van de Trots van het Noorden, benadrukt het belang van de samenwerking. “FC Groningen heeft de ambitie om bewegingsarmoede op te lossen in Noord-Nederland. Een supergrote ambitie die we niet alleen kunnen waarmaken. Daarvoor hebben we echt onze omgeving nodig en moeten we samenwerken.”
 
De club gaat de komende tijd trainers en mensen uit de regio opleiden volgens het gedachtegoed van het ASM. De kersverse partners zullen ook gezamenlijk ontwerpen maken  voor onder andere schoolpleinen en elkaars expertise gebruiken om de strijd tegen bewegingsarmoede naar een hoger niveau te tillen.

ASM
Het Athletic Skills Model levert een nieuwe en frisse kijk op bewegen en stelt tien grondvormen centraal. Voorbeelden zijn wenden en keren, klimmen en klauteren én springen en landen. Skills Garden Veendam, de grootste van Europa, is een ontwerp van dit model. Door verschillende faciliteiten zoals veldjes, trampolines en een skatebaan op verassende manieren aan te bieden, worden kinderen én volwassenen uitgenodigd om veelzijdig te bewegen.
 
René Wormhoudt, één van de oprichters van het ASM en conditietrainer van het Nederlands Elftal, zag in zijn tijd bij Ajax dat er veel goede voetballers rondliepen. Toch ontbraken bepaalde vaardigheden en dat stimuleerde de fysiotherapeut om daar iets mee te doen. Hij vertelt waarom het zo belangrijk is om breed motorisch op te leiden. “De veelzijdige grondvormen bieden heel veel voordelen. Minder blessures, meer creativiteit, meer plezier en uiteindelijk kun je ook beter worden in je sport.” 

Laatste nieuws