string(9) "claudebot"

Samen naar het stadion, rij gemakkelijk met elkaar mee via nieuw initiatief.

Woensdag 17 augustus 2022 om 15:00

FC Groningen gaat zondagmiddag vanaf 12.15 uur in Euroborg de strijd aan met Go Ahead Eagles. Het stadion opent de deuren vanaf 10.45 uur. Tickets zijn te koop via de online ticketshop en op de wedstrijddag bij het stadion. In samenwerking met de Supportersvereniging is een nieuw initiatief gelanceerd waarbij supporters wordt gestimuleerd om samen naar het stadion te komen. 

VOL_42

Via de link https://www.fcgroningen.nl/auto-delen kunnen supporters die met de auto naar Euroborg gaan autostoelen aanbieden aan mede-supporters. FC Groningen werd door de Supportersvereniging op het idee geattendeerd. Voorzitter van de Supportersvereniging John de Jonge is enthousiast: “De club heeft een regiofunctie en het past heel goed bij de waarde ‘Samen’ dat FC Groningen wil uitstralen. Ook past het heel goed bij de stichting ‘Laat ons weer eens samen juichen’. Het betreft een pilot en we gaan de komende tijd bekijken of er animo voor is.”
 
Samen naar het voetbal. Het is beter voor het milieu, goedkoper omdat de kosten kunnen worden gedeeld en uiteindelijk ook veel gezelliger. Daarnaast wordt supporters die graag naar het stadion gaan in sommige gevallen een extra of snellere mogelijkheid geboden om Euroborg te bezoeken. Het initiatief geldt ook voor uitduels van de FC bij wedstrijden waar het mogelijk is om met eigen vervoer heen te gaan. Heb je een plaats over in de auto, stel deze dan beschikbaar via: https://www.fcgroningen.nl/auto-delen. Ook als je een rit naar het stadion zoekt, kun je dat via de speciale pagina aangeven.  
 
Supporters die zondag met de auto komen, dienen nog altijd rekening te houden met wegwerkzaamheden in en rond Groningen. Er wordt onder meer aan de Ringweg Zuid gewerkt. Check voor vertrek www.groningenbereikbaar.nl voor de actuele verkeersinformatie. Door de werkzaamheden aan de Herningweg is P3 alleen bereikbaar via de ingang aan de Bornholmstraat.
 
Vanzelfsprekend zijn er voldoende alternatieven om Euroborg te bereiken. Vanuit P&R Haren en P&R Hoogkerk rijden er zondag vanaf 10.15 uur pendelbussen van Drenthe Tours naar Euroborg. Een retour kost €4,-. De laatste bus vertrekt 25 minuten voor aftrap vanaf de P&R. Terug rijden de bussen tot een uur na het laatste fluitsignaal vanaf het stadion.

Euroborg ligt op loopafstand van treinstation Europapark en zondag zijn er voldoende plaatsen bij het stadion – onder meer achter de Kolenmuur – waar supporters gratis hun fiets kunnen stallen. Supporters die een ticket willen kopen voor het duel van zondagmiddag 12.15 uur tegen Go Ahead Eagles kunnen dit online doen via tickets.fcgroningen.nl 

JW2022202312608

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus