string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Samen met de Junior Club vakantie vieren!

Maandag 16 februari 2009 om 19:13

De hele voorjaarsvakantie is de Junior Club op pad geweest. Zo was het op 16 februari en 17 februari een drukte van belang in de sporthal in Vinkhuizen, Groningen. Daar werd namelijk het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi van de Junior Club gehouden. Zowel 's ochtends al 's middags zorgden zo'n 60 kinderen voor een geslaagd toernooi. Op 18 februari bezocht de Junior Club samen met een heel aantal leden het Stripmuseum in Groningen en op 20 februari sloten we de vakantie af in Speelstad Oranje.

Zaalvoetbal op 16 februari
Het zaalvoetbaltoernooi aan het begin van de week, wat in samenwerking met de voetbalschool Skills 4 All wordt gehouden, bestreek in totaal 4 dagdelen. 16 februari was het de beurt aan de 6 t/m 12 groep. Om 9 uur stonden de eerste deelnemers voor het ochtendtoernooi al voor de deur. Iedereen had er zin in en verdeeld over 12 teams hadden de kinderen het reuze naar hun zin. Ook de ouders vermaakten zich prima en moedigden hun zoon / dochter enthousiast aan!
Om 13.00 uur stond de tweede groep van die dag op het veld. Ook zij speelden in teams van 4 of 5 voetballers en ook ditmaal ging het er weer fanatiek maar sportief aan toe. Bij het middagtoernooi kwamen Danny Holla en zijn vriendin Isabella kijken. Zij kwamen speciaal voor het broertje van Isabella maar moedigden natuurlijk ook de rest van de deelnemers aan. Na afloop van het toernooi kreeg iedereen als aandenken een tasje met wat spulletjes van de Junior Club en van Skills 4 All.
17 februari wederom in de zaal
Op 17 februari was het ‘s ochtends ook weer een drukte van belang bij het derde toernooi voor de leeftijdsgroep 6 t/m 12. Er werd deze ochtend heel sprotief gespeeld, weer in 12 teams van 4 of 5 deelnemers. Sommige deelnemers hadden een vriendje of vriendinnetje bij zich en sommige deelnemers waren alleen. Svenn Hamming had wel een hele bijzondere supporter bij zich, zijn broertje Levi, die nog maar 2 weken oud is, kwam hem zelfs aanmoedigen!
‘s Middags werd de sporthal “verbouwd” voor het GWBtoernooi. De veldjes werden iets kleiner gemaakt zodat de jongens en meiden in tweetallen tegen elkaar konden voetballen. Omdat iedereen bijna zelf op de fiets kwam waren er ‘s middags veel minder supporters maar daar was het niet minder gezellig om!
Striptekenen in het Stripmuseum
Op woensdag 18 februari had het stripmuseum in Groningen haar deuren geopend voor de leden van de Junior Club en de GWB. De Junior Club was er om posters en spelerskaarten uit te delen en om samen met de leden de wondere wereld van de strips te bekijken. Er werden een aantal hele bekende strips tentoongesteld zoals de strips van Jan, Jans en de kinderen, Dora en Donald Duck. Daarnaast waren er een aantal strips te zien van vroeger en kon je zelf oefenen op het tekenen van stripfiguren. Iedereen heeft zich ruimschoots vermaakt deze middag!
Spelen in Speelstad Oranje
Op vrijdag 20 februari waren we met onze leden een dagje op bezoek bij Speelstad Oranje. We werden hartelijk welkom geheten door de burgemeester en alle kinderen konden zich de hele dag vermaken in de achtbaan, het spookhuis, de schommelboot, de luchtfietsen, de bootjes en ga zo maar door. Voor de ouders stonden er gezellige zitjes klaar en omdat iedereen drie consumptiemunten kreeg werd er ook tijd vrij gemaakt voor een lekker patatje of poffertjes.
Wij vonden het een super geslaagde voorjaarsvakantie, jullie ook?
Foto’s
Klik hier voor de foto’s van het zaalvoetbaltoernooi op 16 februari,Klik hier voor de foto’s van het zaalvoetbaltoernooi op 17 februari,Klik hier voor de foto’s van het stripmuseum op 18 februari,Klik hier voor de foto’s van Speelstad Oranje op 20 febrauri.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’