RVO FC Groningen D2 neemt afscheid van arbiter Fokkelman.

Zaterdag 29 mei 2010 om 16:59

Na tien jaar heeft Nico Fokkelman afscheid genomen van de RVO Groningen. De arbiter floot vandaag voor de laatste maal een wedstrijd van de D2. Verder kwamen vijf van de zes jeugdteams in actie.

RVO FC Groningen D2 kwam op Corpus den Hoorn in actie tegen een onder-12 team van SFL Emden. Voor rust had de ploeg van trainer Peter Hoekstra al een duidelijk overwicht maar had het moeite met het verzilveren van de kansen. Door een fout in de verdediging namen de Duitsers na twintig minuten dan ook een verrassende voorsprong. Op slag van rust werd het gelijk dankzij een benutte strafschop van Dennis Molema. In de tweede helft bleef het lang 1-1 maar in de laatste tien minuten had de thuisploeg de langste adem en troefde het de gasten keer op keer af. Via Delano Goeree (2x), Daan Wijma en een eigen doelpunt liep de RVO uit naar 5-1 alvorens Emden de stand in de slotminuut wat draaglijker kon maken. Drie minuten voor tijd floot de 58-jarige arbiter Nico Fokkelman voor de laatste maal. Hij kreeg bloemen en mocht in de slotfase nog als assistent-scheidsrechter fungeren. Tien jaar lang leidde de heer Fokkelman de duels van de D-pupillen. Eerst die van zowel D1 als D2, later enkel die van D2. Vanaf volgend seizoen zullen de thuisduels van D3 worden gefloten door Freddy Plat, de huidige assistent-scheidsrechter van D2.
OVERIGE OEFENWEDSTRIJDEN & TOERNOOIEN
RVO FC Groningen B1, vorige week nog winnaar van Eurovoetbal, pakte op de eerste dag van het toernooi in Maarssen vier punten. Na een nederlaag tegen MVV (1-2) werd tegen Feyenoord doelpuntloos gelijkgespeeld. De mannen van trainer Moltmaker eindigden de dag goed met een 4-0 zege op FC Dordrecht. Op dag twee werd begonnen met een ruime 5-0 zege op FC Breukelen. De slotwedstrijd tegen Crystal Palace ging echter met 0-1 verloren waardoor de ploeg de halvefinales miste. De nederlaag was extra zuur omdat de RVO de Engelsen even later in de strijd om de plaatsen 9 en 10 weer trof en dat duel wel met groot overmacht wist te winnen: 4-0.
RVO FC Groningen C1 behaalde op de Esserberg een 3-1 zege op Helpman B1. Voor rust kwam de ploeg van trainer Grafton Holband op achterstand maar dankzij twee geweldige afstandsschoten van Remco de Haas nam het pas laat in de tweede helft een voorsprong. In de slotfase benutte Wieger Sietsma, de vaste doelman die na rust als veldspeler werd ingezet, nog een strafschop.
RVO FC Groningen C2 kwam tegen Helpman C1 niet verder dan een gelijkspel. Na een genomen voorsprong door Keziah Veendorp kwam het in de eerste helft toch op achterstand tegen de Esserberg-bewoners. Na rust draaide het duel om. Zo brachten Richairo Zivkovic en Keziah Veendorp de eerstejaars C-junioren, ditmaal geleid door Vaughin Lo-A-Noe, met 3-2 aan de leiding. Even later werd het alsnog 3-3.
RVO FC Groningen D1 eindigde op het toernooi van FC Omniworld als negende. In de poule eindigde de ploeg van trainer Hugo op een laatste plaats na nederlagen tegen FC Volendam (0-1), FC Utrecht (0-3) en FC Zwolle (1-3). Pas in de strijd om de onderste plaatsen wisten de tweedejaars D-pupillen hun draai goed te vinden. Tegen Lierse SK (4-2), AS’80 (7-1) en Helmond Sport (4-0) scoorde de RVO liefst vijftien treffers. Emiel Pastoor en Stan Haanstra waren tijdens het toernooi goed voor elk drie doelpunten.