RVO FC Groningen C1 verliest topper.

Donderdag 22 oktober 2009 om 21:45

In de Eerste Divisie A verloor C1 de topwedstrijd van Heerenveen/Emmen C1 met 1-2. D2 won in Heerenveen eenvoudig met 7-0. In het bekertoernooi werd A1 uitgeschakeld maar was er wel succes voor C2.

HEERENVEEN D1 0-7 RVO FC GRONINGEN D2
——————————————————————————–
Het jongste jeugdteam van RVO FC Groningen kende op Skoatterwald in Friesland geen enkele problemen met laagvlieger Heerenveen D1. In de 10de minuut opende Lorenzo Valente de score voor de ploeg van trainer Peter Hoekstra. Nog voor rust beslisten de eerstejaars D-pupillen van RVO FC Groningen het duel middels treffers van Ids Hannema (20.) en Jannik Schoon (27.). Delano Goeree maakte tien minuten na rust zijn vierde seizoenstreffer en tevens de vierde treffer in deze wedstrijd. Via een strafschop van Dennis Molema (47.) en doelpunten van Jasper Kingma (52.) en opnieuw Jannik Schoon (55.) werd de zevenklapper voltooid. Voor de Duitser Jannik Schoon was het alweer zijn elfde doelpunt van het seizoen. Met 24 punten uit 9 wedstrijden blijft RVO FC Groningen D2 koploper in de Tweede Divisie F.
RVO FC GRONINGEN C1 1-2 HEERENVEEN/EMMEN C1
De topwedstrijd van de dag werd een prooi voor Heerenveen/Emmen. De koploper van de Eerste Divisie A won op Corpus den Hoorn een spannende wedstrijd van de ploeg van trainer Grafton Holband met 1-2. In de eerste helft was de thuisploeg echter duidelijk de bovenliggende partij. Glenn Bijl raakte al na drie minuten de paal en vijf minuten later legde de dienstdoende arbiter de bal op de stip. De strafschop werd feilloos benut door topscorer Firosan Ademi. In het vervolg kreeg de RVO FC Groningen nog een aantal goede kansen om de score uit te breiden. Zo miste Glenn Bijl nog vrij voor de doelman. In de tweede 35 minuten kwamen de gasten van Skoatterwald als beste uit de startblokken. Met dank aan de Groningse verdediging lag de bal er binnen tien seconden al in: 1-1. Even later kregen de mannen van trainer Holband opnieuw een dot van een kans maar van dichtbij mikte Firosan Ademi de bal op de lat. In de 42ste minuut kwam Heerenveen/Emmen op een 1-2 voorsprong en vanaf dat moment dicteerden de gasten de wedstrijd. In het vervolg waren de betere mogelijkheden voor de uitploeg. Door de nederlaag is de achterstand van RVO FC Groningen C1 op Heerenveen/Emmen C1 nu opgelopen tot zes punten.
VEENDAM 1894 C1 2-5 RVO FC GRONINGEN C2
De eerstejaars C-junioren van RVO FC Groningen bereikten probleemloos de volgende bekerronde. Aan de Langeleegte werd de C1 van Veendam 1894 met 5-2 aan de kant gezet. Alle doelpunten vielen in de eerste 35 minuten. Binnen tien minuten stond het 0-2 voor de ploeg van trainer Erik Muntendam dankzij twee doelpunten van Willem Gootjes. Bij de tweede goal schoot hij een corner ineens binnen. Zes minuten later was het echter alweer gelijk. In het laatste kwartier van de eerste helft zette RVO FC Groningen C2 nog even aan. Een eigen doelpunt betekende opnieuw een voorsprong waarna Jim de Leeuw (26.) en Youri Schuur (35.) de klus klaarden. Na rust kregen de gasten nog genoeg kansen maar gescoord werd er niet meer.
RVO FC GRONINGEN A1 2-3 AZ A1
Het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding Groningen overleefde de tussenronde in de Nike Cup niet. Op Corpus den Hoorn verloor de ploeg van trainer Paul Raveneau nipt met 2-3 van AZ, momenteel ook de nummer twee in de eredivisie. In de eerste helft viel weinig te beleven maar deed de thuisploeg zeker niet onder voor de Alkmaarders. Emiel Staal schoot in de 39ste minuut de FC op voorsprong. Vlak na rust ging het, zoals wel vaker dit seizoen bij de A-junioren van FC Groningen, mis. Binnen een minuut was de gelijkmaker een feit en konden de ploegen weer opnieuw beginnen. Vlak nadat Kelvin Bossman net naast had geschoten waren het de gasten die in de 57ste minuut de leiding namen. Vervolgens waren de mannen van trainer Raveneau kort van slag en dat leverde enkele grote kansen op voor AZ. Zo moest onder andere een bal van de doellijn worden gehaald. Twaalf minuten voor tijd schoot Nick Janzen knap raak waardoor het ineens toch weer gelijk stond. Drie minuten later veroorzaakte doelman Robbin Kuipers een strafschop. Dit buitenkansje lieten de Alkmaarders niet liggen: 2-3. In het slot was FC Groningen onmachtig om nog kansen te creeeren. Volgende week staan hetzelfde affiche opnieuw op het programma, dan betreft het echter een competitiewedstrijd.
Doelpunten uit de wedstrijden van A1 en C1 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)