RVBS Zomercup mooie afsluiting van vreemd seizoen

18 mei 2021

Trainers en spelers van de Regionale Voetbalschool sloten afgelopen weekend het vreemde seizoen 2020/2021 gezamenlijk af met de RVBS Zomercup. Alle spelers en trainers van de vier locaties kwamen daarvoor bijeen op Sportpark Corpus den Hoorn. Ook FC-boegbeeld Erik Nevland, die afgelopen dagen in Nederland was vanwege de release van zijn boek kwam een kijkje nemen. 

DSC_288

Het was vanwege de coronarichtlijnen een vreemd seizoen, ook voor de spelers in de Regionale Voetbalschool. Middels de RVBS Zomercup is het seizoen toch op een positieve manier afgesloten. Het toernooi was opgezet in twee tijdsblokken. Eerst waren de spelers van de lichting 2012-2013 aan de beurt. In teams van vijf streden de locaties tegen elkaar. Later was het de beurt aan de voetballers in de lichting 2010-2011.
 
FC-boegbeeld Erik Nevland kwam een kijkje nemen op Sportpark Corpus den Hoorn. De Noorse ex-aanvaller van de FC is in Nederland voor de release van zijn boek ‘Nevland’ en toonde vanuit zijn functie bij het Noorse Viking IF veel interesse in de werkwijze van de FC. De Noor werd uitgebreid bijgepraat over de werkwijze en deed de prijsuitreiking van de groep in de lichting 2012-2013. Ondertussen vertrok ook de spelersbus van het eerste richting Zwolle. Een zitplaats in die bus over ongeveer tien jaar is waar alle jongens van dromen en keihard voor werken. 

DSC_203

“We kunnen terugkijken op een mooie voetbaldag waarbij het ook voor enkele stafleden de laatste FC Groningen-activiteit was,” vertelt RVBS-coördinator Byron Bakker. “We willen hen hartelijk danken voor hun passie en jarenlange inzet om deze groep jonge voetballers met nog meer plezier te laten voetballen en daarnaast verder te ontwikkelen op het veld.”
 
“Veel stafleden maken zelf ook een volgende stap in hun ontwikkeling als trainer/coach. Een grote kern van de trainers zal komend seizoen worden betrokken bij de nieuwe opzet van de FC Groningen Voetbalschool en voorselectie van de FC Groningen Opleiding. We sluiten een bijzonder en vreemd seizoen af en zijn volop in voorbereiding voor het komende seizoen waarin we met de FC Groningen Voetbalschool in de regio een nieuw initiatief starten om nog meer jongens en meiden willen inspireren en in beweging willen krijgen op het voetbalveld.” 

DSC_178
DSC_380
DSC_409
Gasterra

Laatste nieuws